Бившият премиер и настоящ лидер на партия обясни как България

...
Бившият премиер и настоящ лидер на партия обясни как България
Коментари Харесай

Стефан Янев: Можем да намерим факти за мафия в работата на всяко министерство

Бившият министър председател и сегашен водач на партия изясни по какъв начин България може да се бори с мафията.

Кризата в обединението се случи, тъй като имаше условия през цялото време. И през февруари и март разясних, че вероятността да се срути е доста огромна и виждаме, че това се случи. Всички би трябвало да сме на страната на българския интерес. Това сподели някогашният министър на отбраната Стефан Янев в предаването " Денят онлайн " по Нова нюз. 

Един от въпросите, които Слави Трифонов зададе е за 9 милиарда лева Въпросът би трябвало да бъде изчистен и да бъде обяснено на жителите къде отидоха парите им. Най-доброто развиване е привършване на този парламент и основаване на длъжностен кабинет, който да проверява по какъв начин са разходвани тези пари, добави още той. 

Политическите поръчки за битка с корупция, до каква степен е докарана. Да сме чули някой да е разследван. Когато приказваме за битка с мафията би трябвало да приказваме с обстоятелства. Тях можем да намерим в работата на всяко министерство. Може да се ревизира с кои компании работи всяко министерство за публичните поръчки. Дали, ние като длъжностен кабинет сме сменили компаниите и дали те не са се върнали, сподели Янев. 

Бившият длъжностен министър председател разяснява и забърканият в опит за рушвет към шефа на БАБХ проф. Пламен Моллов. 

Учредяването на партията " Български напредък "  предстои. Принадлежността му към бъдещата партия няма по какъв начин да бъде директно обвързвано. Той е част от инициативния комитет. Ние като хора, събирайки се за първи път, няма по какъв начин да ревизираме всички присъстващи. Проф. Моллов няма да остане част от партията. Когато се създадат нужните следствия и си почисти името можем да мислим за някакво бъдеще, само че сега не. Разговаряхме изясни, че има подобен вид следствие. Нещата са казани, означи Янев, написа Novini.bg. 

Той посочи, че партията му  " Български напредък " ще бъде учредена тази неделя, 19 юни, от 14.00 часа в зала 3 на НДК. 

Смислена политика, която блестящо пази българския народен интерес. За да не излезе, че сме следващите, които обещаваме и лъжем, аз се стремя да давам обещание неща, които да приключим в един обозрим период. Няма да имаме цялостна стратегия, ще имаме акценти. Надявам се да бъдат ясно разбрани от хората, дребни стъпки, които да бъдат направени, подчерта Стефан Янев. 

Бившият министър на защитата разяснява, че не е разговарял с президента Радев за поста длъжностен министър при раздробяване на този парламент. 

Не чакам такова предложение и не бих го приел, защото имам ангажиемнт към партийния си план. Ситуацията, която виждаме демонстрира че по-скоро вървим към избори. Това е демократичното и вярното, тъй като няма да има резултат този парламент да продъжи. За съществуването на един кабиент е значимо коя рецесия е разрешил, с какво е напарвим живота на хората по-поносим. от позиция на сегашната обстановка по-добре да има избори и надлежно ново ръководство, уточни още той. 

Янев разяснява и идната актуализация на бюджета. 

Чуват се гласове, че актуализацията на бюджета би трябвало да се създадат в този момент. Има някои неотложни заплащания, които би трябвало да влязат в бюджета. Като оставим на страна свадите, опозицията би подкрепила актуализацията. Затова тя би трябвало да се случи в този момент, добави още някогашният защитителен министър. 

По думите му няма има значително нарастване на бюджета за защита.

Като пристигна време за актуализация приходите ще набъбнат с 1 милиарда лева Кризите, които не са решени, евентуалната продоволствена рецесия значат, че е малко евентуално в бюджета за защита да се получат обилни нараствания, сподели още Янев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР