Бившият премиер и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов да

...
Бившият премиер и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Софийският районен съд реши Бойко Борисов да плати 10 000 лв. на Мая Манолова по дело за клевета

Бившият министър председател и водач на Политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов да заплати на Мая Манолова от „ Изправи се! Мутри, вън! “ 10 000 лева по делото за клюка, реши Софийският областен съд. Това оповестиха от пресцентъра на съда. Решението може да се апелира пред Софийския градски съд.

Съдът реши, че осъжда Борисов да заплати на Манолова на съображение член 45 Закон за задълженията и договорите сумата от 10000 лв., представляваща обезщетение за претърпени неимуществени вреди от противоправно държание на ответника, изразяващо се наведени оскърбителен изказвания, публикувани по време на обещано изявление от 01.11.2019 година в предаването „ Тази сутрин” по бТВ, ведно със законната рента от 01.11.2019 година до окончателното погашение и на съображение член 78, алинея 1 Граждански процесуален кодекс сумата от 1556,67 лв. – разходи в производството пред СРС, като отхвърля желае за горницата над посочената сума до цялостния предявен размер от 15 000 лв. и за останалите обидни и оскърбителен изрази като безпочвен, се показва в информацията.

Мая Манолова е наказана да заплати на Бойко Борисов на съображение член 78, алинея 3 Граждански процесуален кодекс сумата от 592,00 лв. – разходи в производството пред СРС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР