Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден

...
Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден
Коментари Харесай

Борисов настоява за правителство с ПП-ДБ въпреки техния отказ 


Бившият министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов за следващ път настоя партията му да образува съдружно държавно управление с обединяването “Продължаваме смяната - Демократична България ” (ПП-ДБ), макар че те към този момент обявиха позицията си, че.

По време на свое изказване пред новоизбраните депутати от ГЕРБ в партийната централа Борисов още веднъж сподели, че с ПП-ДБ са близки поради отношението си към войната на Русия в Украйна и евроатлантическите полезности.

За разлика от изявлението си преди седмица, когато сподели, че за държавно управление с мандата на ГЕРБ има и “други разновидности ”, във вторник водачът на партията различен вид за постоянен кабинет няма, в случай че “Възраждане ” и Българска социалистическа партия не трансформират позициите си за войната, бъдещето на България в Европейски Съюз и договарянията за евроинтеграцията ан Северна Македония.

“Очаквам в идващите дни повече разсъдък и мъдрост от политическите партии, в противоположен случай отиваме на избори без бюджет ”, сподели Борисов.

По време на изказването си пред новите депутати на ГЕРБ, измежду които е и самият той, водачът на партията заяви, че на на 49-ото Народно заседание тя ще номинира за парламентарен ръководител Росен Желязков, а за негов заместител - Росица Кирова.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР