Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов разговаря с

...
Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов разговаря с
Коментари Харесай

Бойко Борисов разговаря с бившия украински президент Порошенко

Бившият министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов беседва с някогашния украински президент Петро Порошенко. Разговорът се организира онлайн и се предаваше онлайн от централата на ГЕРБ в София. Заедно с някогашния министър председател беше и кметът на София Йорданка Фандъкова.

Ще дадем в Народното събрание своята поддръжка за справедливата война, която Украйна води. Не може да бъдат прогонвани хиляди дами и деца, които бягат в този момент от войната и да се разрушават здания и лечебни заведения, инфраструктура. Българите поддържат украинския народ. Партията ми е твърда за незабавна поддръжка за Украйна, уточни той. Ние сме на страната на Украйна, на евроатлантическата общественост на международната демократична общественост. Ти, като другар и брат, пази се, обърна се Борисов към Порошенко и изпрати поздрави на Зеленски и Кличко.

Порошенко благодари за позвъняването и добави, че във времена на война същинският другар е значим. Разговарял с кмета на Киев Виталий Кличко, който също трябвало да се включи в диалога, само че имал по-важна среща. Порошенко изясни, че ще остане в Украйна и добави, че съветските войски са близо и единствено на 10 км от неговия офис. Но са съумели да ги спрат и дни наред не могат да се реалокират даже на сантиметър. Само за последната нощ са имали 12 артилерийски офанзиви над цивилни здания и 9 жители са убити. Поясни, че имат над 1000 украински жители, които са убити.

Борисов подсети, че по какъв начин преди време са правили детски градини за БГ диаспората в Украйна. По думите му този смут би трябвало неотложно да спре, а всичко друго е празни приказки.

Порошенко пък уточни, че единствено тази заран са убити над 100 деца. Поясни, че при война има загуби, само че правят едно знамение – " стопират бандитите на Путин ". По думите му са били подценявани, само че основали неприятна изненада за Путин. Обърна се към Борисов, че имат потребност от оръжия, муниции, боеприпаси, система за антиракетна защита и то в този момент, а не след 2-3 седмици.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР