Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов разговаря на

...
Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов разговаря на
Коментари Харесай

Борисов пред Порошенко за управляващите: Правят се на прозападни, а са комунисти

Бившият министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов беседва онлайн с някогашния украински президент Петро Порошенко в Ротердам, където се организира конгрес на ЕНП.

Борисов пусна записа във Facebook профила си.

Експремиерът разяснява ръководещите и разгласи, че се вършат на прозападни, само че другояче са комунисти. Порошенко от своя страна благодари на Борисов за изпратените в Украйна каски. И подсети, че всяка от тях е била надписана " От ГЕРБ ".

„ Още един път желая да обърна внимание на това, че те поканих в Киев и ти ми сподели, че приемаш моята покана “, сподели някогашният президент на Украйна.

„ И те ме арестуваха на другия ден “, отвърна му Бойко Борисов.

„ Може би, тъй като ми даде обещание, че ще дойдеш. Аз в действителност, не се майтапя въобще и в действителност го свързах с този наш диалог, тъй като разбирам каква е обстановката сега и е изцяло допустимо това да се е случило. Бойко, разгадавам на теб. Европейската взаимност разчита на ГЕРБ. Украйна разчита на България. В такава обстановка и с тази поддръжка ние сигурно ще спечелим “, сподели още Порошенко.

След диалога Борисов написа следното във Facebook:

" Поздравих моя другар Петро Порошенко за силата и непоколебимостта, с която отстояват териториалната целокупност на Украйна. От своя страна той благодари на България и на ГЕРБ за съдействието, което оказахме по доставянето на каски за Украйна. Двамата разговаряхме в границите на конгреса на Европейската национална партия в Ротердам. "



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР