Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е бил

...
Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е бил
Коментари Харесай

ГЛАС ОТ ЗАКРИТОТО ИЗСЛУШВАНЕ ЗА ГАЗА: Борисов е обслужвал пряко Кремъл с Балкански поток

Бившият министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов е бил изцяло информиран от службите за сигурност, че газопроводът Балкански поток е бил предопределен за доставки само към Сърбия и Унгария, само че не и към България. Сензационното изказване направи депутатът от Демократична България Стоян Михалев малко след чуването на премиера в оставка Кирил Петков и енергийния министър Александър Николов в Народното събрание на закрито съвещание. Нещо повече, съгласно тъмносиния фаворит Путин безусловно изчакал завършването на плана, с цел да стартира войната в Украйна.

По време на дебатите е станало ясно, че целият план се е строял, с цел да бъде заобиколена Украйна като страна, през която Русия да изнася своя газ към Европа.

" Борисов е имал цялостната информация от службите ни, че Руски поток ще ограничи цялото количество газ единствено за преноса към Сърбия и Унгария, без да има и молекула за нашите потребности. Също по този начин са го уведомили в отчетите си, че целият план се строи, с цел да бъде заобиколена Украйна.

Въпреки това той е решил с нашите общи пари да заплати близо 3 милиарда лв., с цел да обслужи тези ползи на Кремъл. Очевидно без това да бъде осъществено, Путин не е желал да стартира войната с Украйна и по тази причина Борисов даже надзираваше процеса от хеликоптер и повтаряше " Ето да види Путин по какъв начин всичко е в период по осъществяването ", написа бомбастично Стоян Михалев.

На този декор енергийният министър Николов не отхвърли информацията от шефа на " Булгаргаз " Людмил Йоцов, че не се знае дали въобще ще има доставки на съветски газ за зимата.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР