Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов беше задържан

...
Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов беше задържан
Коментари Харесай

Eто колко дълго може да бъде държан в ареста Бойко Борисов

Бившият министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов беше арестуван през вчерашния ден вечерта за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. По думите на юриста му Менко Менков обвиняване няма, а задържането е във връзка със сигнал за изнудване.
Възможностите за развиване са няколко. На мен персонално ми наподобява най-вероятно до приключването на 24-часовото задържане, господин Борисов да бъде освободен. Другата опция е подобаващ прокурор да бъде осведомен с материалите, които имат против него, с цел да реши следва ли и има ли условия да повдигне обвиняване. Ако реши, че няма такива условия, явно 24-часовото задържане ще е последното. Ако прокурорът реши, че има данни за някакво закононарушение, той също има няколко варианти. Може да му дефинира задържане под стража за 72 часа, само че може да му дефинира и друга мярка за неотклонение “.
Това разгласи в изявление за предаването „ Тази заран “ юрист Людмил Рангелов. По думите му все още се изключва обвиняване за корист с европейски средства на база изложената информация от юриста на Борисов.
„ При състояние, че прокурор реши, че той би трябвало да остане в ареста след приключване на 72-часовата мярка, той би трябвало да го изправи пред съд, с цел да може съдът към този момент да реши. Зависи какво обвиняване ще му бъде повдигнато. Един период е 8 месеца в досъдебната фаза на производството, другия период е години и половина, в случай че е за по-тежко закононарушение “, посочи юрист Рангелов.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР