Бившият премиер Бойко Борисов вече заяви, че кметовете, които са

...
Бившият премиер Бойко Борисов вече заяви, че кметовете, които са
Коментари Харесай

ГЕРБ вадят шефа на СОС Георги Георгиев за наследник на Фандъкова наесен

Бившият министър председател Бойко Борисов към този момент съобщи, че кметовете, които са останали на постовете си дълготрайно време, ще бъдат отстранени тази есен и няма да ръководят регионалните градове.

 

За Борисов и неговата партия, София е от решаващо значение, само че Фандъкова, която е на поста към този момент 14 години, няма да има опция да продължи да ръководи столицата. Самата тя към този момент съобщи, че настоящият мандат е финален за нея, още през предходната година. Вместо това, първата дама на София ще откри място в кабинета на " Габриел ", който се чака да поеме управлението, откакто приключи ротацията на министрите на Николай Денков.

 

За Фандъкова, Борисов избира почетното кресло на вицепремиер с сектор " Образование ", защото кметът на София е някогашен преподавател и шеф на елитна гимназия, а образованието постоянно е било значимо за нея, смятат от ГЕРБ. По този метод Фандъкова няма да се озове в обстановката на Мария Габриел, която напусна поста си на еврокомисар и се задоволи с Външно министерство и без никаква действителна власт. Бившата педагожка от Самоков ще получи сектор, сходен на този, който бе ръководен от царския васал Тройната коалиция –  министър Даниел Вълчев.

 

Тогава царският васал от Национална движение „Симеон Втори" бе вицепремиер на Сергей Станишев и министър на образованието.

Лидерът на ГЕРБ непрекъснато натъртвал, че са нужни повече дами в политиката, защото и Брюксел поддържа сходни тези и дейности на страните членки. Ако ротацията се осъществя, България ще получи първия постоянен министър председател дама Мария Габриел, защото Ренета Инджова бе длъжностен министър председател, удовлетворени са от ГЕРБ. Партията към този момент е подготвена и да даде жена вицепремиер на страната в лицето на Фандъкова.

 

На мястото й от партията чакат да бъде повдигнат ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Проблемът съгласно деятелите на ГЕРБ е, че управникът на СОС е различим единствено за огледалото си и мъчно електоратът в София отвън твърдото ядро на ГЕРБ ще го припознае като заслужен правоприемник на Фандъкова или опция към смяна, скептични са от Бойковата групировка.

 

От друга страна ГЕРБ нямат разпознаваеми фрагменти, подготвени да бъдат издигнати на мястото на кметицата, която към този момент 14 години ръководи столицата. Заговори се че в последния миг за претендент още веднъж може да има дама, като се спрегна името на Малина Едрева. Бившата шефка на съветниците от ГЕРБ в столицата обаче хвърли оставка след 15 години на поста още предходната зима и е прекомерно вярна на Фандъкова, която се чака да я вземе в екипа си в Министерски съвет, когато пристигна ред на ротацията на ГЕРБ. Затова на този стадий партията се е задоволила с Георгиев. Обсъжда се опцията и да се заложи на фигура отвън ГЕРБ, като се спрягат имената на трима лекари – някогашният началник на „ Пирогов ” проф. Асен Балтов, колоритния проф. Тодор Кантарджиев и неуспелия да стане министър председател проф. Николай Габровски.

Инфо: Уикенд

Тагове: Йорданка Фандъкова СОС Мария Габирел Николай Денков Георги Георгиев Малина Едрева проф. Асен Балтов проф. Тодор Кантарджиев проф. Николай Габровски Даниел Вълчев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР