Бившият премиер Бойко Борисов трябва да даде отговори защо по

...
Бившият премиер Бойко Борисов трябва да даде отговори защо по
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Защо по времето на Борисов гоненето на руски дипломати беше толкова трудно

Бившият министър председател Бойко Борисов би трябвало да даде отговори за какво по негово време гоненето на съветски дипломати беше толкоз мъчно и опасява ли се той от Владимир Путин.

Това съобщи националният представител от “Демократична България ” Ивайло Мирчев пред БНР. 

По думите му България е свършила вярното, отстранявайки от България 70 съветски дипломати и лица с дипломатически статут, някои от тях маскирани като готвачи, охранители, градинари и други.

„ Последният отчет е от втората седмица на юни, а изгонването става в четвъртата седмица на юни. По-притеснителното е за какво в този момент има политическа воля, има държавна воля да бъдат изгонени толкоз съветски „ дипломати “, а в предните години при задоволително данни за такива това не се е случвало “, разяснява Мирчев в предаването „ Преди всички “.

“Част от изгонените 70 дипломати, които не са дипломати, са назначени като готвачи, само че в действителност не са готвачи. Използват най-различни длъжности, с цел да реализират дейностите си ”, сподели той.

Според Мирчев на закритото съвещание на Народното събрание през вчерашния ден са се чули притеснителни обстоятелства за размера на съветската агентурна мрежа в страната.

„ По-важното е, че се чуха извънредно притеснителни неща за размера на съветската агентурна мрежа в страната и равнището на навлизане в държавните институции. Имаме уверението на ДАНС, че ще вземат всички нужни ограничения да подсигуряват ползите на страната “, добави той.

Ивайло Мирчев напомни, че “Демократична България ” има тактика за депутинизацията на страната. Спрямо Русия България би трябвало да спре да се държи като брачна половинка жертва на домашно принуждение. „ Демократична България ” тук сме на една вълна с дейностите на държавното управление ”, сподели той.

Според него не се осъзнава добре от всички политически сили, че този миг е исторически. “Вчерашното изказване на водача на Българска социалистическа партия ни доближава повече към избори, означи още той.

„ Евентуални избори в този момент ще доведат искрено проруски партии, с много повече депутати в Народното събрание. „ Възраждане “ се чака да усилят неколкократно депутатите си, същото се отнася и за партията на някогашния длъжностен министър председател Стефан Янев, което го преглеждаме като заплаха за смяна на геополитическата орбита на България ”, добави той.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР