Бившият премиер Бойко Борисов трябва да бъде повикан на разпит.

...
Бившият премиер Бойко Борисов трябва да бъде повикан на разпит.
Коментари Харесай

Министър Рашков: Борисов трябва да бъде разпитан

" Бившият министър председател Бойко Борисов би трябвало да бъде извикан на разпит ". Това сподели в ефира на NOVA служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Това се постанова поради подаден сигнал до Рашков от предприемач, съгласно който Борисов му е оказвал напън да не уличава негов министър в корупция.
 Бойко Рашков разпореди инспекция на интерконектора с Гърция Бойко Рашков разпореди инспекция на интерконектора с Гърция
Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков е разпоредил инспекция на газовия интерконектор България-Гърция. Във ведомството е получен...

По същия сигнал, както и някогашният аграрни министър Мирослав Найденов.

По-рано през днешния ден на изключителна конференция Бойко Борисов съобщи, че задачата на офанзивата е само той и че нейната цел е да бъде разпитван. " И в този момент разиграват целия този панаир, целия този цирк, не против прокурори, следователи или предприемачи. Целта съм аз. Никога от моята уста такива фрази, че ще изпращам някой някъде, не са изричани. Нямам спомен никакъв ”, разгласи Борисов.

„ Факти за оказано давление върху този очевидец от страна на Борисов този човек да отдръпна показанията, които са били доказателство за уличаване на един от министрите тогава в корупционно закононарушение ”, сподели министър Рашков.

„ Някой се опасява, и то доста, от обстоятелството, който ще бъде открит оттук насетне ”, счита вътрешният министър.

Според полицейски източници на NOVA, който беше аграрни министър в първото държавно управление на ГЕРБ.
 Бойко Рашков: ДАНС не е нахлувала в Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков: ДАНС не е нахлувала в Министерство на вътрешните работи
Агенти на ДАНС не са влизали в Министерство на вътрешните работи, с цел да изземват секретни документи. Това съобщи пред " Свободна Европа " вътрешният министър Бойко Рашк...

„ Прекият началник на оперативния служащ, на който е предоставена инспекцията, е направил нужното да осуети призоваването и разпита на една следователка от Националната следствена работа. Ще извърша доста деликатна инспекция какви са претекстовете на този директен шеф да попречва изясняването на въпрос посредством разпит на настоящ магистрат ”, уточни още вътрешният министър.

Бившият градски прокурор на София Николай Кокинов разгласи, че е бил питан за случай отпреди 10-12 години, за който нямал спомен. Бившият заместник-главен прокурор Бойко Найденов нито удостовери, нито отхвърли информацията бил ли е в полицията.

От своя страна Бойко Рашков съобщи, че когато инспекцията завърши, ще я предадат на способените органи, в това число прокуратурата. „ Поради устройството на нашата прокуратура, като една, на която върхът е основният прокурор, той ще се намеси обезателно. Той пречи за изясняването на всеки един факт, който касае някой от ръководещите ”, счита Рашков.

Той разкритикува персонално Иван Гешев и прокуратурата и поради абсурда с подслушванията. „ Разбирам прокуратурата под управлението на Гешев. Тя има водеща роля в подслушването на протестиращи български жители ”, сподели вътрешният министър. По думите му той също е бил записван.

„ Все още не съм разкрил, само че най-вероятно и аз съм бил обект, който е бил следен, проследяван и подслушван. В службата ГДБОП са разнасяне най-обикновени листчета, които след това са били унищожавани. Ние имаме безспорни доказателства за това ”, сподели още Рашков. Прокуратурата е отказала коментар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР