Бившият премиер Бойко Борисов осъди лидера на Изправи се БГ

...
Бившият премиер Бойко Борисов осъди лидера на Изправи се БГ
Коментари Харесай

Бойки Борисов осъди Мая Манолова за 10 000 лв.

Бившият министър председател Бойко Борисов осъди водача на " Изправи се БГ " Мая Манолова за 10 000 лв. плюс лихвата и дължимите разходи по делото, оповестяват от Софийския областен съд.

Причината - на 1 ноември 2019 година в предаването " Лице в лице ", както и в брифинг, излъчен във " Facebook ", Манолова " изнесла обидни думи и изрази във връзка с Борисов ".

В изявлението си тя споделя: " Тази заран във вашата телевизия беше един нахален човек, който избълва редица клюки, обиди и грозни внушения. Срам ме е поради него, позор ме е, че това е индивидът, който ни съставлява пред света. "

Бившият министър председател твърди, че тези думи били унизителни и обидни за него, възприел ги " извънредно тежко " и били накърнени " персоналната му чест и достолепие ".

„ Представили са облика и личността му в отрицателна светлина пред неограничена публика от фенове на предаването за засягането му обществено, в резултат на което претърпял неимуществени вреди, изразяващи се в психически, душевни и прочувствени болки и премеждия “, се показва в решението на съда.

В предаването също по този начин Мая Манолова упреква Борисов в закононарушение, което съдът отсъжда като клюка.

Отправеното обвиняване е следното: „ Човекът, който пусна братя Галеви да избягат от правораздаването, до момента в който беше министър председател, твърди, че те били фактор в изборите за София. Никога не съм била техен юрист, в никакъв случай не са работили за мен, само че за него – да, за ГЕРБ – да. Те са работили за техните акции. "

Борисов показва, че „ посочените изказвания са погрешни и позорящи, които са от естеството да провокират отрицателна социална реакция и неодобрение в обществото, насочвайки публичното внимание към събития, които в никакъв случай не са се случвали… “

Решението предстои на обжалване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР