Бившият премиер Бойко Борисов няма да съди държавата си за

...
Бившият премиер Бойко Борисов няма да съди държавата си за
Коментари Харесай

Адв. Менко: Бойко няма да съди Петков и МВР

Бившият министър председател Бойко Борисов няма да съди страната си за задържането си на 17 март, нито министър председателят Кирил Петков, който се оказа очевидец против него.

Това разгласи в неделя юрист Менко Менков, чийто клиент е Борисов. От думите му се разбра, че водачът на ГЕРБ страда от високо кръвно и даже е помолил служителите на реда да вземе медикаментите си по време на престоя си в ареста.

“Г-н Борисов е политик от международна класа и общественик със личен жанр. Г-н Борисов въобще няма да подхваща никакви ограничения да съди нито страната, където и да било нито в България, нито пред интернационалните правни институции, нито да съди по какъвто и да е метод господин Кирил Петков, който е станал очевидец против него. Това е твърдото му намерение”, сподели адв. Менко Менков пред Нова тв.

“За няколко сребърника Борисов да съди страната. Той не би си разрешил сходно нещо и това не е минавало през главата му”, сподели още юристът.

От думите му стана ясно, че в понеделник Менков ще подава тъжба против 24 часовото задържане на Борисов.

“Считаме, че задържането му за 24 часа е безусловно незаконосъобразно. и ще желаеме българският съд да разгласи тази заповед за незаконосъобразна”, сподели още Менков.

" Желанието на някой да преодолее прокуратурата е правно невероятно. За да се случи това би трябвало да се разрушат устоите на демократичната страна или разделянето на управляващите ", счита той.

И добавя, че е невероятно КПКОНПИ да може да повдига обвиняване без единодушие и позволение на прокурор, тъй като е противоконституционно. И посочи, че прокуратурата не е саботирала нищо, тъй като не е била известена за дейностите на полицията.

" По случая с Божков Европейската прокуратура не е способена. Аз нямам информация тя да прави нещо по случая. Ще има сериозен отзив в Европа, тъй като Лаура Кьовеши не е очаквала такова развиване. В разпита си Петков твърди, че я е срещнал на 16 март с данните по преписката за задържането на Борисов. Това е незаконосъобразно. Разследващите органи са самостоятелни ", сподели Менков.

Според него е подадена тъжба за незаконосъобразно задържане, а проверяващите са били след работно време на етажа на Софийски градски съд. " Министерство на вътрешните работи не е изготвяло предложение за задържане, само че даже да е направено, то не е от способен орган. Няма правни учредения за ареста на Борисов, той е почтен ", сподели още юрист Менков.

Оказа се, че водачът на ГЕРБ страда от високо кръвно налягане. Менков описа, че се е видял с Борисов през вчерашния ден и през днешния ден.

“Започва да излиза от шока, страда от високо кръвно налягане, което с помощта на този потрес и неналичието на медицински грижи беше сериозно по време на ареста”.

" Аз разбрах по време на задържането му в дома му, когато той помоли служителите на реда да си вземе медикаментите за кръвно налягане. Дотогава и аз не знаех ", сподели още Менков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР