Бившият премиер Бойко Борисов е спасил свой министър от влизане

...
Бившият премиер Бойко Борисов е спасил свой министър от влизане
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Бойко Борисов заплашил свидетел срещу негов министър, че роднини ще ядат от месото му

Бившият министър председател Бойко Борисов е избавил собствен министър от влизане в пандиза, като оказал напън върху очевидец по дело. Това се разбра от изявление на служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков за предаването на Сашо Диков по телевизия "Евроком " през вчерашния ден. Той посочи, че казусът е от 2009 година, когато на власт е първият кабинет на Борисов.
Преди седмица Рашков разгласи, че ще сезира прокуратура за дейностите на някогашния министър председател, като описа за своя среща с неизвестен очевидец, който твърди, че Борисов го е заплашил. Според анонимния очевидец Борисов му споделил "Имаш жена и деца, които няма да схванат дали не ядат твоето месо ". Вътрешният министър обаче не пожела да назове името на очевидеца, за който посочи единствено, че е предприемач.
Рашков добави, че след опасността от страна на Борисов очевидецът е бил заставен да се яви още веднъж пред арбитър да каже, че не поддържа показанията, които е дал преди този момент. По делото е имало данни за осъществени закононарушения от един от министрите на Борисов. "На процедура Борисов се е застъпил за него. За да не отиде на съд, е принуждавал този човек да отдръпна своите свидетелствуване, въз основа на които министърът щеше да влезе в пандиза. Става дума за 200 хил лв. към оня интервал ", изясни Рашков.
Вътрешният министър посочи, че в последна сметка "делото е било смачкано от следствието и прокуратурата ". То обаче е архивирано в Софийска градска прокуратура, добави Рашков. Въпреки че преди седмица даде поръчка, че ще внесе сигнал в прокуратурата по този случай, това най-вероятно няма да стане. Той предложи държавното обвиняване да се самосезира след казаното от него.
"Аз нямам доверие на прокуратурата под това управление. Иван Гешев е артикул на оповестените от Съединени американски щати за корумпирани лица. Не искам да адресирам материали по делото, тъй като не вярвам на основния прокурор. Гешев на процедура съобщи самостоятелната прокуратура и я подчини на политическата власт в лицето на Борисов. С такива като Гешев, които не съблюдават Конституцията, не мога да имам нищо общо. Нямам работа с този основен прокурор ", добави той.
Рашков разяснява и срещите на Гешев с новите шефове на Държавна организация "Национална сигурност " (ДАНС) и Главна дирекция "Борба с проведената престъпност " (ГДБОП). Преди да се разбере за тях той съобщи, че те са били извикани на разпит.
"Това беше очерк, изигран от Гешев. Първо им се е обадил следователят, а по-късно секретарката на Гешев. Заради това срещата им с основния прокурор били отсрочена с час-час и половина. Видял съм персонално призовката на зам.-директора на "Вътрешна сигурност ", сподели още Рашков.
По думите му в последните 2 седмици чиновници на Министерство на вътрешните работи са получили устни инструкции от прокурори неотложно да изпратят на прокуратурата материалите, с които разполагат във връзка с употребяваните специфични разследващи средства (СРС). Той изясни, че назначената от него комисия, която би трябвало да ревизира дали са подслушвани политици от опозицията, не може да ревизира материали, които са в прокуратурата. "Целта е да бъдат скрити следите ", добави Рашков и посочи, че скоро ще има нова промяна на високо равнище в Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР