Бившият премиер Борис Джонсън няма да опита да се върне

...
Бившият премиер Борис Джонсън няма да опита да се върне
Коментари Харесай

Борис Джонсън няма да опита да се върне на Даунинг стрийт

Бившият министър председател Борис Джонсън няма да опита да се върне на " Даунинг стрийт ", защото няма да се включи в борбата за ръководител на ръководещата консервативна партия.

Това съобщава  " Гардиън ", представени от Дневник.

Джонсън не бе заявявал публично желанието си да влезе в борбата за поста - която би го направила още веднъж министър-председател на Англия при победа - откакто Лиз Тръс се отдръпна след 44 дни на поста.

Въпреки това информацията за кандидатурата му се появи в доста английски медии. Решението му прави мощно евентуално Риши Сунак да е идващият министър председател на Обединеното кралство.

Британски медии разясниха, че той съществено обмисля тази стъпка. Подалият оставка единствено преди месеци някогашен министър председател прекъсна почивката си на Карибите и се върна във Англия в петък.

Джонсън декларира, че опитал да убеди главните си евентуални противници - Сунак и ръководителя на Народното събрание Пени Мордант - да застанат зад него. Проблемът на кандидатурата му е незадоволителната поддръжка: под 60 депутати биха я подкрепили вместо нужните 100.

Този предел бе оповестеното изискване за избора на идващия водач на торите по съкратена процедура - крайният период за всички претенденти е до на следващия ден, в 16 ч. българско време. " Опадявам се, че е най-добре да не разреша номинирането ми да продължи и да отдам поддръжката си на който и да успее ", сподели той.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР