Бившият председател на Съвета на началник-щабовете генерал Марк Мили говори

...
Бившият председател на Съвета на началник-щабовете генерал Марк Мили говори
Коментари Харесай

Ген. Мили говори за възрастта на президента Байдън

Бившият ръководител на Съвета на началник-щабовете военачалник Марк Мили приказва за възрастта на президента Байдън в скорошно изявление за 60 минути.

Възрастта на президента, дружно с този на някогашния президент Доналд Тръмп, се трансфораха в тревожни точки за мнозина преди изборите през 2024 година Г-н Байдън към този момент е на 80, а Тръмп, актуалният любимец за републиканската президентска номинация, е на 77. Политически съперници и даже някои съдружници ги показват като прекомерно остарели, с цел да бъдат президенти.

„ Не съм коментирал психическото здраве на някогашния президент, физическото здраве и няма да разясня психическото здраве или физическото здраве на сегашния президент. Мисля, че това е извънредно несвоевременно за висшия офицер на армията на Съединените щати да направи това ", сподели Мили.

номиниран за ръководител на Съвета на началник-щабовете от Тръмп и изпълняваше тази роля при Байдън, до момента в който той напусна поста в края на септември.

Мили, в ролята си на най-високопоставен в нацията боен офицер, постоянно се срещаше с господин Байдън. Той сподели, че президентът е „ добре “ всякога.

„ Как хората поясняват това зависи от тях, само че аз постоянно поддържам връзка с него и съм нащрек, озвучен, пиша си домашните, чете вестниците, чете всички материали за четене напред. И той е доста, доста ангажиращ по въпроси на доста съществени въпроси за война и мир, живот и гибел “, сподели Мили. „ Така че, в случай че американският народ се тревожи за субект, който е, разбирате ли, някой, който взема решения за война и мир и има достъп до, знаете, взема решенията за нуклеарни оръжия и сходни неща, мисля, че могат да си починат елементарно. "

Около 80% от американците считат, че определените длъжностни лица на възраст над 75 години рискуват да излязат в крайник с времето, а 78% имат терзания по отношение на способността си да извършват работата си, сочи изследване на CBS News, оповестено през септември открити. Малко повече от половината от интервюираните американци, 53%, считат, че президентството е прекомерно взискателно за човек на възраст над 75 години. 

Президентът Роналд Рейгън беше на 77 години в края на втория си мандат, когато напусна поста. Той беше най-възрастният настоящ президент до Байдън.

Претендентът за президент и губернатор на Флорида Рон ДеСантис разяснява възрастта както на господин Байдън, по този начин и на Тръмп.

„ Президентството не е работа за някой, който е на 80 години “, 45-те -годишният ДеСантис сподели на водещата и основен редактор на " CBS Evening News " Нора О'Донъл през септември. „ И няма нищо неприятно в това да си на 80. Очевидно аз съм губернатор на Флорида. Познавам доста хора, които са в преклонна възраст. Те са страхотни хора. Но вие говорите за работа, в която би трябвало да дайте го на 100%. Нуждаем се от деятелен президент. "

Лекарят на президента Байдън Кевин О'Конър сподели през февруари, че президентът остава „ кадърен за работа " след обикновен медицински обзор.

Мили би трябвало да се появи в 60 минути на 8 октомври 2023 година

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР