Бившият председател на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова

...
Бившият председател на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова
Коментари Харесай

ГОРЕЩА НОВИНА: Дариткова се оттегля от листите на ГЕРБ за изборите

Бившият ръководител на парламентарната група на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова разгласи от профила си във Facebook, че се отдръпва от присъединяване в идните избори като претендент за депутат.

" Първото ми заричане, като народен представител беше, че няма да сменя телефонния си номер и няма да изоставя пациентите си. Не се отклоних от него и не съм серпантина да работя в лекарската си процедура. Винаги съм заявявала, че не съм професионален политик и в един миг ще се върна към житейския си избор – медицината. В комплицираната политическа обстановка и епидемиологична конюнктура лекарските ми умения ще са по-полезни на хората ", показва доктор Дариткова.

В текста си в обществената мрежа тя не прецизира дали сходна стъпка значи отдръпване от политиката.
свързани новини90792на 10.10.2021
" Дванадесет години имах достойнството и отговорността да съставлявам ползите на гласоподавателите в Смолянска област в българския парламент. Била съм мажоритарен претендент на ГЕРБ в изборите през 2009 година, пет пъти лидер на листата в Смолянска област, три пъти ръководител на Комисията по опазване на здравето и ръководител на Парламентарната група на Политическа партия ГЕРБ в 44-то Народно заседание. Печелили сме доверието на гласоподавателите в изборите и сме изпълнявали поетите задължения ", написа още доктор Дариткова.

" Водена от убеждението, че политиката би трябвало да лекува болните публични проблеми, считам, че е настъпил моментът да се отдръпва от присъединяване в идните избори като претендент за депутат ", прибавя тя.

" Вярвам, че жителите на Смолянска област още веднъж ще поддържат претендентите за народни представители на ГЕРБ-СДС, с цел да бъдем първа политическа мощ за трети път тази година. Убедена съм, че сериозна поддръжка ще получи и кандидат-президентската двойка проф. Анастас Герджиков – Невяна Митева. Гордост за района ще бъде да изберем Президент с дълбоки родопски корени. Тук сме научени да търсим това, което ни сплотява, а не разделя. България се нуждае от непоклатимост, отговорно ръководство и политическо водачество! И единствено обединени ще го реализираме! ", написа още доктор Даниела Дариткова.

Листата на ГЕРБ в 22-и Смолянски изборен регион се оглавява от доктор Красимир Събев, както беше оповестено от националното управление на партията.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР