Бившият председател на парламента проф. Огнян Герджиков гостува на Жени

...
Бившият председател на парламента проф. Огнян Герджиков гостува на Жени
Коментари Харесай

Герджиков към водеща на БТВ: Защо логото ви е на латиница, срамувате се, че сте българска телевизия?

Бившият ръководител на Народното събрание проф. Огнян Герджиков гостува на Жени Марчева в предаването " Тази събота " по БТВ.

В началото на диалога юристът безусловно " закова " водещата с въпрос: " Защо логото на БТВ се изписва на латиница? Телевизията ви срами ли се, че е българска? ". Журналистката му отговори, че ни минимум в това е повода и от време на време името се изписва и на кирилица.

Герджиков обаче продължи и настоя забележката му да стигне до управлението на медията. Марчева го увери, че то и все още следи предаването. Според някогашния народен представител от Национална движение „Симеон Втори" БТВ нарушавала закона. " Омръзна ми на всякъде по улиците да виждам изписване на латиница, която измества кирилицата ", установи Герджиков.

 

" Ще запомня 48-ото Народно заседание с ниска дружност, работа на празни обороти, неприятни връзки в Народното събрание. В началото на века, когато Национална движение „Симеон Втори" управляваше, нямаше такива грозни случки. Сега ги има, тъй като наподобява се завъртяхме надолу и съставът на Народно събрание не е от най-качествените. Има доста завист, неумение да се подхожда градивно. Искам да напомня, че Симеон II не сподели нито една неприятна дума на политическите си съперници ", сподели юристът и някогашен длъжностен министър проф. Огнян Герджиков.

На въпрос каква оценка би сложил на законотворчеството на 48-ия парламент, проф. Герджиков отговори с " две и половина ". Той разкритикува депутатите, че дотук са създали 25 ремонти в Изборния кодекс, и изрази мнение, че в идващото Народно заседание отново ще се " ремонтира " Изборният кодекс.

По отношение на измененията в Наказателно-процесуален кодекс проф. Герджиков уточни, че нищо няма да излезе от това, защото тези промени бяха гласувани едвам на първо четене, и на процедура идващият парламент ще би трябвало да стартира всичко изначало.

На въпрос за референдума на Има Такъв Народ за президентска република някогашният длъжностен министър председател означи, че той не би се подписал за такава съществена промяна на системата.

" Това е едно заиграване с тези референдуми. Президентските републики в света са доста малко, пък ние нямаме исторически опит, наподобява ми доста екзотично. Това е друга игра ", изясни проф. Герджиков.

По адрес на служебния кабинет той сложи оценка " пет и половина ", отчитайки, че министрите на Гълъб Донев са се справили " превъзходно със дилемите си ".

В края на диалога проф. Герджиков приветства завръщането на Национална движение „Симеон Втори" на политическата сцена у нас, допълвайки, че " в случай че се наложи ", той също би се завърнал в дейната политика.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР