Бившият председател на парламента Никола Минчев, свален преди седмица от

...
Бившият председател на парламента Никола Минчев, свален преди седмица от
Коментари Харесай

ПП праща за мандата Никола Минчев

Бившият ръководител на Народното събрание Никола Минчев, свален преди седмица от поста, ще получи от името на Политическа партия мандат за сформиране на нов кабинет от президента Радев в 17 часа в петък.

Политическа партия ще има седмица да предложи конструкция и състав на кабинета или да върне мандата като несполучлив.

Почти сигурно предлагането на партията за нов министър председател ще е точно Минчев след тежките гафове на Кирил Петков, довели да раздор в самата коалиция 6 месеца след встъпването му в служба министър председател на България.

Петков е и първият свален след избор на съмнение български министър председател.

Андрей Гюров, ръководител на парламентарната група на Политическа партия още през вчерашния ден позволи Петков да не е новото остаряло предложение за министър председател, откакто Българска социалистическа партия сложи изискване, че е срещу него поради несъгласуваното с съдружните сътрудници и най-много в Министерски съвет решение за изпъждане на 70 чиновници на Руското посолство у нас.

Политическа партия ще разчита Българска социалистическа партия да си промени мнението, в случай че претендентът не е Петков, въпреки 70-те да би трябвало да изоставен България идната седмица.

Демократична България продължава да засвидетелства сестринска любов към Политическа партия.

Новият кандидат-премиер ще би трябвало да откри още депутати отвън 6-те, отцепници от Има Такъв Народ, които да го поддържат. Очаква се това да стори и към този момент самостоятелната Елена Гунчева, която пък напусна Възраждане.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР