Бившият председател на Окръжен съд -Благоевград Мими Фурнаджиева е сред

...
Бившият председател на Окръжен съд -Благоевград Мими Фурнаджиева е сред
Коментари Харесай

Eкспредседателя на Окръжен съд- Благоевград М. Фурнаджиева номинирана за зам.председател на ВКС

Бившият ръководител на Окръжен съд -Благоевград Мими Фурнаджиева е измежду тримата номинирани за заместител ръководители на Върховния касационен съд (ВКС)

Пленумът на Върховен касационен съд щеобсъди номинациите и в случай че те бъдат подкрепени, тогава ръководителят на съда Галина Захарова ще ги внесе за разискване и гласоподаване в Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет.

Местата за зам. -председатели на Върховен касационен съд се овакантиха заради пенсионирането на Светла Димитрова, която ръководеше Гражданската гилдия и на Дария Проданова, която беше отпред на Търговската гилдия. Галина Захарова, която беше началник на Наказателната гилдия, пък беше определена за ръководител на Върховен касационен съд

Мими Фурнаджиева е арбитър от Върховния касационен съд от 2007 година Преди това тя е заемала длъжности поредно като стажант-съдия, областен арбитър и областен арбитър в Софийски градски съд, Районен съд – Разлог и Окръжен съд – Благоевград.

През 1999 – 2003 година тя е била заместник-председател на Окръжен съд – Благоевград, а на идната година е определена за негов ръководител. Мими Фурнаджиева също по този начин е ръководител на контролния комитет на Съюза на съдиите в България (от 2006 г.) и член на Международната асоциация по правосъдна администрация IACA.

През 2008 година Мими Фурнаджиева, дружно с нейните сътрудници от Върховния касационен съд Костадинка Арсова и Албена Бонева бяха първите лауреати на Годишната премия за принос към правата на индивида, присъдена от БХК.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР