Бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е

...
Бившият председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е
Коментари Харесай

Съдът остави експредседателя на ОбС-Септември в ареста

Бившият ръководител на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е с наложено задържане под стража. Районният съд в Пазарджик почете настояването на прокуратурата за най-тежката мярка за неотклонение. Решението е неокончателно, като при вероятно обжалване Окръжният съд ще гледа проблема на 17 ноември.

Влайков бе задържан за следващ път, откакто на 6 ноември заплашил човек от родното си село Виноградец, че ще убие него и фамилията му. Искането да остане в ареста обаче бе във връзка на предходно негово действие - през спетември той и негов съизвършител - Йордан Халачев-Розата, нахлули и пребили гражданин на прилежащото село Карабунар и брачната половинка му. Поводът бил спречване сред пострадалия и сина на Влайков - Николас, станало в заведение предната вечер.

Прокурор Мария Александрова уточни, че има заплаха обвиненият да извърши ново закононарушение или да се укрие. Тя напомни, че той е излежал присъда за гибелта на ресторантьора Наско Тонкев, който бе прострелян с персоналното оръжие на Влайков през есента на 2017 година, само че явно наказването не го е предиздвикало да се поправи. Справка демонстрира, че последното му излизане отвън България е било на 5 ноември.

Адвокатът на обвинения Лъчезар Кръстев пък съобщи, че протичащото се е принуда над клиента му от страна на Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Септември, защото той е главен очевидец по едно от наказателните каузи против някогашния кмет на града Марин Рачев. Същевременно доста от съпругите на служители на реда били служителки на Община Септември в мощна взаимозависимост (в момента кметица на Общината е брачната половинка на Рачев - Васка Рачева). Кръстев добави, че силата на закона се стоварва единствено върху Влайков, въпреки да се знае, че Халачев му е съизвършител. В делото липсвали и други значими обстоятелства. Например - че откакто е излязъл от къщата на нападнатите в Карабунар, Влайков е бил нападат от двамата съпрузи и брата на мъжа с лопата, прът и ръкохватка от сечиво. Получените контузии били задоволителни, с цел да се квалифицира покушението като опит за ликвидиране.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР