Бившият председател на ОбС Банско Костадин Загорчин се включва в

...
Бившият председател на ОбС Банско Костадин Загорчин се включва в
Коментари Харесай

Костадин Загорчин замести ексдепутата Ал. Мацурев в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ

Бившият ръководител на Общински съвет Банско Костадин Загорчин се включва в борбата за народен представител от ГЕРБ. Той е с номер 7 в листата и заема мястото на отказалия се от конкуренцията водач на ГЕРБ в курортния град,Александър Мацурев. Загорчин е член и деятел на партията на Борисов от 2007 година, потвърдено добър началник и ръководител на общинския съвет.

С смяната, листата на герберите е подготвена и изпратена за утвърждение в Изпълнителната комисия. Както към този момент писахме, лидер е Росен Желязков, следван от Илиян Георгиев от Благоевград, трети е Костадин Стойков от Петрич, с номер 4 е Георги Георгиев от Сандански, пети е преподавателят и шеф на учебно заведение в Гоце Делчев Никола Джингаров, 6-ти е Марио Терзиев от Разлог и 7-ми Загорчин от Банско. Листата на герберите, в която обичайно финален с номер 22, е Стефан Апостолов от Симитли, е формирана от познати и съумели хора, умно подбрани, в гонене на добър избирателен резултат.

В нея са включени още трима от Благоевград- Йосиф Кочев, преподавателят в ЮЗУ Елена Ставрева и някогашният общински консултант Кирил Илиев. Стегнали са редиците от ГЕРБ в регионалния град, всички в листата ще работят като тим за Илиян Георгиев, с цел да успее регионалният център да има собствен представител в Народното събрание.

Залогът за герберите в Благоевград този път е извънредно огромен, след поредност от избори, в които регионалният център не успяваше да излъчи депутат.

Битката ще е извънредно сложна, тъй като в листата на ГЕРБ първите четиримаработят изключително интензивно за преференции. Няма да разясняваме обичайно отличните резултати на Стефан Апостолов от Симитли, който ще бъде вторият сигурен народен представител след лидера Росен Желязков. Петрич също ще има народен представител в лицето на Костадин Стойков, признат от съгражданите си и избиран към този момент няколко пъти.

Тук не трябва да се подценява и дейната помощ на кмета на Петрич Димитър Бръчков, потвърдил се като брилянтен избирателен пълководец и кмет, избиран три пъти, освен това в изискванията на яростна конкуренция, изключително присъща за последните избори, по времена които Д. Бръчков направи същинско показно задобра организация, стегната конструкция и справедливо висок резултат.

Никак не е за подценяване и Георги Георгиев от Сандански, съумял да се наложи като име измежду съгражданите си и освен. Георгиев е припознат като претендент народен представител освен в община Сандански, само че и в Струмяни, Кресна, познават го в Благоевград и Гоцеделчевско. Досега гореизброените бяха депутати.

Порядъкът може да бъде негоден с присъединяване в конкуренцията на шефа на Национален осигурителен институт в Благоевград Илиян Георгиев от Благоевград. Георгиев доказваше през годините, че съумява да завоюва задоволително огромен брой преференции в нелеки условия, когато ГЕРБ в регионалния център беше разпарчетосан и раздиран от несъгласия. Освен това, в качеството му на шеф на Национален осигурителен институт, Георгиев е мощно различим в Благоевград и региона.

Новият общински водач Ат. Камбитов още от първия ден, в който бе определен, стартира да работи точно за укрепване и сливане на структурите и упованията са, че на тези избори ГЕРБ Благоевград ще работи екипно и заедно, с цел да има народен представител. Познават го добре герберите Камбитов, потвърдил през годините организаторско майсторство и избирателен гений.

Големи старания за реализиране на невиждано висок избирателен резултат на ГЕРБ в област Благоевград поставя и регионалният водач Андрей Новаков, който не спря да прави совалки сред структурите.

Уникален фасон на работа има евродепутатът Андрей Новаков- без да се постанова силово, съумява да реализира обединяване и да държи крепко " юздите " на всички партийни структури. Политическата симбиоза сред двама одобрени водачи Новаков и Камбитов е гаранция за доста добър избирателен резултат, споделят пред Struma. com герберите .
Ако предположим, че Апостолов от Симитли, Стойков от Петрич и лидерът Желязков са сигурните депутати, поради повтарящите се неколкократно отлични изборни резултати, то борбата за 4- ти народен представител от ГЕРБ ще се води главно сред Илиян Георгиев от Благоевград и амбициозния и надъхан Георги Георгиев от Сандански.

Не изключваме и новият състезател в листата Н. Джингаров да сервира изненада и събере задоволително огромен брой преференции, което да разбърка упования преференциален " пасианс ". Конкуренцията за преференции вътре в ГЕРБ основава напрежение за участниците, само че и е гаранция за мощно показване на партията на Борисов в област Благоевград в идните избори. Очаквайте по-късно цялостната листа на ГЕРБ.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР