Бившият председател на Народното събрания Цвета Караянчева се е обаждала

...
Бившият председател на Народното събрания Цвета Караянчева се е обаждала
Коментари Харесай

Рашков: Цвета Караянчева е заплашвала с уволнение шефа на МВР в Кърджали

Бившият ръководител на Народното събрания Цвета Караянчева се е обаждала на шефа на Министерство на вътрешните работи в Кърджали и го заплашвала. Това разгласи вътрешният министър Бойко Рашков на брифинг за работата на Министерство на вътрешните работи против пазаруването на гласове през последните месеци..

Рашков изясни, че е полицията провеждала интервенция в региона на Кърджали за пазаруване на гласове. Проверките били въз основата на данни, че чиновници в Държавното горско стопанство дават или не дават дърва за огрев на хората в този район съгласно това дали този човек ще гласоподава за ГЕРБ, или няма.

" По телефона на районния шеф на Министерство на вътрешните работи в Кърджали се обажда някогашният ръководител на Народно събрание Цвета Караянчева със опасност против него, че няма да остане на поста си. И за какво подхваща дейности против тези държавни чиновници, защото те са деятели на ГЕРБ. Обадила се е след 22 часа. Имам доказателства за това. Заплахи, закани... Един претендент за народен представител заплашва с уволняване шефа на Министерство на вътрешните работи. И тъкмо тези хора желаят да се връщат на власт. И това е поръчката - не преследвайте нашите представители, тъй като ще ви уволним. И шефът на държавното горско стопанство си разрешава да дели хората на такива, които ще гласоподават за ГЕРБ и на такива, които няма да гласоподават за ГЕРБ. За първите има дърва, за вторите няма ", съобщи Рашков.

Служебният министър на вътрешните работи сподели още, че през последните два месеца има засилена интензивност във връзка с противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборните политически права на българските жители и това е дало ясни резултати - шесткратно нарастване на формираните досъдебни за следен избор.

До 4 април има няколко формирани каузи, против партии, които не са някогашни ръководещи, сподели той и попита за какво в този момент има 6-кратно нарастване на броя на формираните досъдебни производства, спрямо интервала до 4 април. Въпреки че са подадени към 1000 сигнала за изборни закононарушения.

Според Рашков практиката да се купуват гласове от дълги години се е утвърдила. Поради бездействието на способените държавни органи тя се е развивала и е упражнявала необезпокоявана от никого. Една от аргументите да се записват триумфи е точно това успокоение, сподели той.

" Изненадани сме от броя лица, които се занимават с такава незаконна активност . Например регионите Гурково, към Стара Загора, Хасковска област, Твърдица - са наситени с лица, които се занимават с тези действия. Покупката било с лв., било по различен метод на гласове, които да се насочват към една или друга политическа партия ", сподели вътрешният министър.

Той бе безапелационен, че сега настъпателно нападат групите, които се занимават с покупко-продажба на гласове. В регионите на Гурково, Стара Загора, Хасковска област, Твърдица " са наситени с лица, които се занимават с тези действия и покупката на гласове ".

Търговците на гласове си служат с разнообразни подходи, добави още той. Станало е ясно, че на българските жители са давани - самун, дърва, брашно, леща и други хранителни артикули , несъмнено и пари в размер 30-50 и повече лв..

" Ето по какъв начин се бие съперника - оня, който разполага с по-голям финансов запас, ще бие другия. И това се назовава политическа битка ", сподели Рашков.

Според него бедността е средство за реализиране на политически цели в предизборното съревнование.

Рашков изрази и въззущение, че тези, които считат, че Министерство на вътрешните работи не би трябвало да работи по тази линия. Т.е. да вършат по този начин, както те са правили към 10 години, когато органите на Министерство на вътрешните работи са бездействали на тази тип престъпност и са улеснявали политическата корупция.

.main-block { text-align: center; padding-right: 15px; padding-left: 15px; padding-top: 0; padding: 0 20px; }.main-block-holder { border-top: 5px solid #ccc; margin: 35px 0; }.main-block a { /*font-weight: bold;*/ }.main-block-holder:hover { cursor:pointer; border-top: 5px solid red; }.main-block-left { position:relative; display: inline-block; width: 260px; text-align: left; /*padding: 21px 15px 0 0;*/ /*background-color: #fff;*/ border-radius: 3px; /*margin: 5px;*/ /*vertical-align: top;*/ min-height: 151px; }.main-block-left img { position: absolute; top: 0; bottom: 0; margin: auto; }.top.main-block-left img { position: absolute; top: 17px; bottom: 0; margin: auto; }.main-block-right { display: inline-block; width: 500px; text-align: left; padding: 0 0 10px 10px; border-radius: 3px; margin: 0 5px 5px 5px; }.main-block-left-text { text-align:center; color: #161616; }.main-block-right-text { text-align: justify; font-size: 14px; color: #161616; }.top.main-block-right-text { line-height: 1.4em; }.bottom.main-block-right-text { line-height: 1.8em; vertical-align:top; }.bottom.main-block-right-text p { margin-bottom: 10px; }.top.main-block-right-text p { margin-bottom: 10px; }.main-block-right-text img { margin-right: 4px; }.top { padding: 17px 0 10px 0; }.bottom { margin-top:15px; padding-top: 10px; background-color: #eeeeee; } @media (max-width: 760px) {.main-block-left-div,.main-block-right-div { max-width: 100%; width: 100%; box-sizing: border-box; }.main-block-right { max-width: 300px; padding: 10px }.main-block-left { max-width: 300px; }.main-block-holder { width: fit-content } }
Вижте резултатите от предварителния избор онлайн с Dir.bg!
За да проучват първите публични данни от екзитполовете, реакциите на партийните водачи и политическото бъдеще на страната, от 19 до 21 часа на 11 юли в изключителното издание на видео подкаста " Директно в новините " гостуват социологът Васил Тончев , политолозите Тончо Краевски и Иван-Асен Иванов , публицистите Светослав Метанов, Елица Николова и Даниел Ненчев .
ГЛЕДАЙТЕ ИЗВЪНРЕДНОТО ИЗДАНИЕ на " Директно в новините ":
В уеб страницата на На живо във На живо във Фейсбук събитието -
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР