Бившият председател на Народното събрание Ива Митева обжалва уволнението си.

...
Бившият председател на Народното събрание Ива Митева обжалва уволнението си.
Коментари Харесай

Ива Митева обжалва уволнението си

Бившият ръководител на Народното събрание Ива Митева апелира уволнението си. Тя бе съкратена като шеф " Законодателна активност и право на Европейския съюз " в Народното събрание. Това разгласи самата тя в изявление пред БНР, оповестява Българска национална телевизия.

Бившият ръководител на 45-ото и 46-ото Народно заседание изясни, че дирекцията е била закрита, с цел да бъде махната от поста си. Определи уволнението като политическа принуда и уточни, че даже не е получила позвъняване от ръководителя на Народното събрание Росен Желязков.

" В заповедта пишеше, че се редуцира длъжността " шеф ". Заповедта, с която е осъществена структурната смяна, не ми беше връчена. Дори липсваше изписана в самата заповед. Беше с многоточие. Дирекцията, на която бях шеф, осъществяваше същинската работа на Народното събрание. Закриват главната дирекция, в която е същинската експертиза, с цел да махнат шефа. Това е неуместно и тъжно, че се случва през 2023 година. Това е акт на политическа принуда. Още през януари Вежди Рашидов направи опит да ме уволни. Той образува дисциплинарно произвеждане против мен. Дори нямаше смелостта да ме извика и да ми изясни за какво го прави ".

Остава да действа дирекция " Пленарни съвещания, парламентарен надзор и финални текстове ", изясни тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР