Бившият председател на Народното събрание и настоящ депутат от Продължаваме

...
Бившият председател на Народното събрание и настоящ депутат от Продължаваме
Коментари Харесай

Никола Минчев и Стефан Янев остават без охрана от НСО

Бившият ръководител на Народното събрание и сегашен народен представител от " Продължаваме промяната " Никола Минчев, както и някогашният длъжностен министър председател и водач на " Български напредък " Стефан Янев не употребяват защита от Националната работа за защита.

 

Законът за НСО планува за политиците, заемали длъжностите ръководител на Народното събрание и министър председател, да бъдат защитавани до 4 години след освобождението им от служба. Минчев употребява единствено кола, като защитата му е била свалена преди тази на експремиера Кирил Петков. Стефан Янев в никакъв случай не е употребил защита, а единствено автомобил. Това заяви " Сега ", цитирайки пресцентровете на двете партии.

Преди две седмици държавната защитата на водача на " Продължаваме промяната " беше свалена. Аргументът е бил, че няма непосредствена заплаха за живота му, изясни самият Петков. Той обаче към момента употребява транспорт от НСО и отхвърли изказванията, че дружно със съпредседателя на Политическа партия Василев са наели частна защита.

 

Миналия вторник трябваше да се организира съвещание на Комисия за надзор над службите и потреблението на специфичните разследващи средства, само че съвещанието не се състоя поради липса на кворум.

 

Депутатите трябваше да изслушат шефовете на НСО и ДАНС и основният секретар на Министерство на вътрешните работи, които да обяснят за свалената защита на Кирил Петков.

 

През октомври служебният кабинет предложи смяна, с която срокът от 4 години за охраняване на някогашни ръководители на Народно събрание и министър председатели се редуцира. Причината е, че напоследък министър председателите и шефовете на Народното събрание се сменят нагъсто и това значи големи разноски от страна на НСО, излиза наяве от претекстовете на служебния министър-председател Гълъб Донев.

 

В момента НСО да вземем за пример би трябвало да обезпечава защита и превоз на трима някогашни министър председатели - Бойко Борисов, Стефан Янев и Кирил Петков. Отделно от това би трябвало да пази някогашните шефове на Народното събрание Ива Митева и Никола Минчев.

 

Заедно с това би трябвало да се охраняват и настоящите президент Румен Радев, началник на Народното събрание Вежди Рашидов и министър председател Гълъб Донев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР