Бившият председател на Федералния резерв на САЩ Алън Грийнспан смята,

...
Бившият председател на Федералния резерв на САЩ Алън Грийнспан смята,
Коментари Харесай

Екс шеф на Фед: Два опасни балона са надути в САЩ

Бившият ръководител на Федералния запас на Съединени американски щати Алън Грийнспан счита, че на американския финансов пазар " са надути два рискови балона ".

" Двата балона са цените на акциите на фондовите пазари и цените на държавните облигации. Мисля, че в края на краищата балонът на пазара на облигации ще се трансформира в сериозен въпрос ", споделя известният икономист в изявление за телевизия Bloomberg.

Опасенията на Грийнспан идват в миг, когато фондовите показатели остават близо до рекордните си нива, макар записаните разпродажби. В същото време доходността от държавните скъпи бумаги на Съединени американски щати е съвсем равна на историческия най-малко.

Той предвижда, че лихвените нива в Съединени американски щати ще порастват в идващите години и изрази безпокойствие от повишаването на държавния дълг и недостига на бюджета на Съединени американски щати.

Алън Грийнспан изрази изненада, че в посланието на Доналд Тръмп към нацията и Конгреса не е прецизирал по какъв начин ще бъдат финансирани новите му начинания, откакто към този момент е понижил приходите в бюджета с 1.5 трилиона $ с данъчната си промяна.

Грийнспан оглавяваше паричния регулатор на Съединени американски щати - Федералния запас от 1987 до 2006 година и имаше огромна роля за образуването и реализирането на паричната политика на най-голямата стопанска система в света за дълъг исторически интервал.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР