Бившият председател на Европейския парламент Мартин Шулц има подкрепа да

...
Бившият председател на Европейския парламент Мартин Шулц има подкрепа да
Коментари Харесай

Мартин Шулц трябва да е лидер на социалдемократите, но не и канцлер, сочи допитване

Бившият ръководител на Европейския парламент Мартин Шулц има поддръжка да остане водач на Германската социалдемократическа партия, само че остава доста по-малко известен като предстоящ канцлер на Германия . Това излиза наяве от ново социологическо допитване на Kantar Emnid, представено от " Ройтерс ".

70 на от членовете на Социалдемократическата партия поддържат Шулц да остане партиен водач към този момент. Ако Германия се насочи към предварителни избори, тази поддръжка спада до 51 %.

 Няма да играем възпрепятстваща роля, увери Мартин Шулц
Няма да играем възпрепятстваща роля, увери Мартин Шулц

За да влязат в коалиция с консерваторите, ще е нужен гласът на членовете на партията

Сред всички политическите партии 54 на 100 от всички интервюирани са показали, че не желаят Шулц да бъде предстоящ претендент за канцлер .

Това е в контрастност с поддръжката на болшинството за сегашния канцлер Ангела Меркел, оставаща претендент на партията си в последващи избори - сюжет, който 55% от интервюираните във всички партии са декларирали, че биха подкрепили .

В рамките на членовете на Християндемократическия съюз на Меркел и техните съдружници от Християнсоциалния съюз, 84 на 100 поддържат Меркел като предстоящ претендент за канцлер, а 82 % желаят тя да остане водач на Християндемократическия съюз, демонстрира допитването.

 Социалдемократите подготвени на договаряния с Меркел за съставяне на държавно управление
Социалдемократите подготвени на договаряния с Меркел за съставяне на държавно управление

Досега твърдо твърдяха, че остава в съпротива

Партията на Меркел завоюва парламентарните избори през септември, само че съдружните договаряния с демократичната Свободна демократическа партия и със Зелената партия се провалиха в неделя, което принуди социалдемократите да премислят позицията си за съставяне на огромна коалиция с Меркел.

Ако не успее да се реализира огромна коалиция, страната може да се насочи към предварителни избори. Меркел също по този начин може да се опита да ръководи държавно управление на малцинството, който вид набира от ден на ден последователи в Берлин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР