Бившият председател на ДПС Мустафа Карадайъ наруши мълчанието си днес.

...
Бившият председател на ДПС Мустафа Карадайъ наруши мълчанието си днес.
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ наруши мълчанието си. Пише във Фейсбук

Бившият ръководител на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ наруши мълчанието си през днешния ден. Той означи датата 10 ноември с обява във Facebook.

Доскорошният водач на Движение за права и свободи, който изненадващо подаде оставка, уточни:

„ Днес се навършват 34 години от рухването на тоталитарната власт в България. След години историята ще регистрира приноса на Движение за права и свободи и господин Доган за успеха на демокрацията и за мирния преход в нашата татковина! “

Това е първият коментар на Мустафа Карадайъ, откакто подаде оставка като ръководител на Движение за права и свободи.

Не станаха ясни претекстовете за подаването на оставка и дали ще остане народен представител.

Той подаде оставка като ръководител на Движение за права и свободи на 7 ноември. Партията ще бъде поета краткотрайно от почетния ѝ ръководител Ахмед Доган до конференцията на Движение за права и свободи през февруари.

От 2010 година Мустафа Карадайъ е учредителен секретар на Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи. През 2013 година той става и депутат от партията. От 24 декември 2015 година е един от тримата краткотрайни съпредседатели на Движение за права и свободи до IX национална конференция на партията, откакто е изключен Лютви Местан. През април 2016 година е определен за ръководител на Движение за права и свободи от IX национална конференция на партията. В края на 2020 година е избран отново за ръководител от X национална конференция на Движение за права и свободи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР