Бившият председател на ДПС и настоящ лидер на ДОСТ Лютви

...
Бившият председател на ДПС и настоящ лидер на ДОСТ Лютви
Коментари Харесай

Местан призова симпатизантите си да гласуват за "Демократична България"

Бившият ръководител на Движение за права и свободи и сегашен водач на ДОСТ Лютви Местан прикани симпатизантите си да гласоподават за " Демократична България " на идните на 4 април парламентарни избори.

„ Дълбоко съм уверен, че политическата интеграция на българските жители – турци и мюсюлмани не би трябвало да зависи от една единствена партия. Монополът на Движение за права и свободи върху турците и мюсюлманите в България е фундаментален недостатък и главен проблем на българската народна власт, тъй като обезпечава несъразмерна политическа власт на Движение за права и свободи, която тя преобразува в корупционни схеми посредством контрола върху основни системи на държавната власт – общини, изпълнителна власт, регулаторни органи, служби и прокуратура. Това е действителната същина на Движение за права и свободи. Името " права и свободи " е единствено фасада “. Така изяснява Местан претекстовете за своя апел в пост във „ Facebook “.



По неговите думи това е повода да сътвори партия ДОСТ „ с най-радикалната дясна политическа платформа с акцент върху нуждата от коренно очистване на всички форми и знаци на комунистическо завещание, а също по този начин и лустрация “.

Според Местан обаче отбелязва, че партията му не е била разбрана и е станала жертва на клюки. Затова той е потърсил партия, която да се опълчи на Движение за права и свободи и я намира в лицето на „ Да, България “ и нейния водач Христо Иванов.

„ Лидерът на " Да България " - Хр. Иванов изведе на фокуса на публичното внимание инак добре известните корупционни схеми на Движение за права и свободи, за които профилираните държавни институции са в режим на незаконно безучастие. Освен това Хр. Иванов е първият водач на систематична българска партия, който с екипа си на 26-ти декември 2020 година посети гроба на Тюркян и отдаде респект на жертвите на тъй наречените " Възродителен развой ", написа Лютви Местан.

„ В името на стратегическата цел – равноправно включване на всички български жители в политическия развой, без значение от етнически и набожен генезис, започнахме разговор с " Демократична България ". Без да слагаме предварителни условия, ние декларирахме подготвеност да дадем поддръжка на парламентарния избор на четвърти април. Заявихме също по този начин подготвеност, в случай че има общо единодушие, да поемем задоволително огромна и необятна отговорност за листите в избрани изборни региони. Очакването на сходен резултат порoди големи очаквания измежду хиляди гласоподаватели, а активът на ДОСТ от страната и чужбина стартира предварителна работа за организацията на предизборната акция “, добавя водачът на ДОСТ.

Местан показва, че „ фактът, че в последна сметка решението за листите и отговорността за тях не е споделена с ДОСТ, а е напълно на „ Демократична България “, най-вероятно е сложил в внимателно състояние деятелите по места “.

Фактът, че в последна сметка решението за листите и отговорността за тях не е споделена с ДОСТ, а е напълно на „ Демократична България “, най-вероятно е сложил в внимателно състояние деятелите по места. Бих ги призовал да бъдат спокойни, тъй като отговорността за това не е тяхна, а само моя “.

„ Призовавам Ви – свободни, виновни и почтени като същински демократи да подкрепим с номер 11 Коалиция „ Демократична България ", завърша посланието си Местан.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР