Бившият председател на ДАНС Димитър Георгиев е бил задържан от

...
Бившият председател на ДАНС Димитър Георгиев е бил задържан от
Коментари Харесай

Бившият шеф на ДАНС Димитър Георгиев е задържан за бракониерство

Бившият ръководител на ДАНС Димитър Георгиев е бил арестуван от полицията след сигнал за противозаконен лов покрай село Сушица, Благоевградско. " Хоризонт " научи, че дружно с него в полицията са отведени още трима души, съобщи БНР.

Единият от тях е сегашен чиновник на ДАНС, а другият е притежателят на футболния тим Витоша Бистрица.

При претърсването в колите на групата са открити няколко ловни оръжия, огромно количество патрони, както и убито диво животно.

В края на май т.г. служебният кабинет предложи на президента Румен Радев да освободи от поста ръководителя на ДАНС Димитър Георгиев. Премиерът Стефан Янев съобщи, че Георгиев е вземал политически стимулирани решения.

На 26 май държавният глава подписа указа за освобождението му и с друг декрет назначи за началник на организацията Пламен Тончев.

Сигналът за организиран противозаконен лов и два високопроходими автомобила в дивечовъден сектор над село Полена е подаден снощи в ДГС-Симитли, удостовери шефът на ЮЗДП Дамян Дамянов:

" В два часа през нощта се обади шефът на горското стопанство, че има сигнал за противозаконен лов и че органите на полицията са задържали причинителите. Има отстреляна дива свиня ".

Последвала незабавна акция на полицията в колите са намерени  четири карабини и една ловна пушка, както и огромно количество патрони. 

Оказа се, че при започване на месеца  компания " Бесер 1970 "   е подписала контракт с горското стопанство в Симитли за образуване на ловджийски туризъм. Неин притежател е футболният началник Сергей Ташков, удостовери шефът на стопанството Благой Кишев:

" Има подписан контракт за отстрел посредством образуване и осъществяване на ловджийски туризъм с ДГС-Симитли от 08.07.2021 година, само че за вчерашната дата няма никаква поръчка, нито позволение, няма никакви съответно завършени документи на територията на Държавно горско стопанство-Симитли ".

В групата, провела противозаконния лов, е бил и горският чиновник Владимир Петров, който е арестуван тази заран. 

Срещу бракониерите е формирано досъдебно произвеждане по закона за Министерство на вътрешните работи, споделиха от прокуратурата в Благоевград. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР