Бившият председател на БСП-София и председател на Стратегическия институт за

...
Бившият председател на БСП-София и председател на Стратегическия институт за
Коментари Харесай

Калоян Паргов за Мария Габриел: Едно е да бъдеш еврокомисар, друго е премиер

Бившият ръководител на БСП-София и ръководител на Стратегическия институт за национални политики и хрумвания (СИНПИ) Калоян Паргов разяснява за " Фокус “ номинацията на Мария Габриел за министър председател на ГЕРБ-СДС.

Паргов свърза избора на Мария Габриел с европейски сигнали: " Може би представянето на госпожа Габриел или изборът на госпожа Габриел е обвързвано с европейски сигнали и европейска вероятност. “ За него дали еврокомисарят живее непрекъснато в България или не, не е от значително значение, тъй като ангажираността с страната и ангажираността с националната политика и националните цели и задания е значим въпрос, касаещ и всички българи зад граница.

" Но дали тя ще има силите и способността да се нагърби с тази тежка задача – не приказвам дали ще бъде консенсусна или общоприета. Това, че е еврокомисар на България, го изключвам – слагам го под известно подозрение. Казвам го чисто и просто като кандидатура, като личностни характерности и качества. Защото едно е да бъдеш еврокомисар, друго е да бъдеш министър-председател, и то на страна, която се намира в такава тежка обстановка “, направи съпоставяне той. 

Калоян Паргов сложи акцент и на метода на ГЕРБ-СДС в договарянията за съставяне на постоянен кабинет с първия мандат. " Начинът, по който подхожда ГЕРБ в този политически пазарлък, ненапълно наподобява като надцакване на метода на втората политическа коалиция " Продължаваме промяната “ – " Демократична България “, които пък взеха решение да избързат с представянето на своя кабинет и да търсят поддръжка като изискване. Така че го виждам като известно изискване, а когато стартираме да си слагаме условия и да залагаме клопки и примамки, нормално това не води до добър резултат “, заключи Паргов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР