Бившият председател на БСП Сергей Станишев разкритикува настоящия лидер на

...
Бившият председател на БСП Сергей Станишев разкритикува настоящия лидер на
Коментари Харесай

Станишев за напрежението в БСП: Гергов е удобната мишена

Бившият ръководител на Българска социалистическа партия Сергей Станишев разкритикува сегашния водач на социалистите Корнелия Нинова за вътрешнопартийното напрежение и отбрани Георги Гергов.

Преди две седмици Гергов, който е регионален ръководител на Българска социалистическа партия в Пловдив, похвали държавното управление за ограниченията, подхванати против разпространението на ковид у нас. След това първо обособени партийни структури, а след това и Нинова изиска той да напусне партията. Причината – поощряването на дейностите на държавното управление е в прорез с политиката на Българска социалистическа партия. Създалата се обстановка не е изненада, тъй като Нинова и Гергов са в обтегнати връзки. Двамата от време на време си желаят оставките.

" Тази акция, която се надигна, заклеймяваща Гергов, явно не е най-разумното нещо. Защото Българска социалистическа партия явно има потребност от сливане. Освен това Българска социалистическа партия постоянно е била най-демократичната партия и всеки има право да изрича мнение “, сподели Станишев.

Според него " някой е решил ", че Гергов е комфортна цел за офанзива посред акцията за избор на нов водач на партията.

" Всеки може да изрича своето мнение. Позицията " ти нямаш право да приказваш е безусловно неприемлива за нашата партия ", сподели още водачът на Партията на европейските социалисти (ПЕС). Станишев има съществени разлики с Нинова, която даже не искаше той да е в листата на Българска социалистическа партия за евроизборите предходната година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР