Бившият председател на БСП Михаил Миков остро разкритикува решениято на

...
Бившият председател на БСП Михаил Миков остро разкритикува решениято на
Коментари Харесай

Михаил Миков: Вече не съм член на БСП, нужна е нова лява партия

Бившият ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков остро разкритикува решениято на 50-ия Конгрес и разгласи, че към този момент не е член на партията. 

В събота аленият конгрес не одобри оставката на председателката Корнелия Нинова и по този метод тя остана отпред на Столетницата, макар че Българска социалистическа партия слезе до четвърта политическа мощ на последните парламентарни избори.

" Българска социалистическа партия явно няма спирачки и е тръгнала в низходяща наклонност, която ще понижава от ден на ден публичното въздействие. Констатацията на Конгреса, че няма подадена оставка на водача Корнелия Нинова, кара доста членове на Българска социалистическа партия да установяват, че не са членове. И аз установявам, че към този момент не съм член на Българска социалистическа партия ", разяснява Миков. 

По думите му с присъединяване във властта Българска социалистическа партия не може да реализира нещо значително в политически проект, единствено в личностен.  " Има социална потребност от нова лява партия. Вероятно ще има и развой на фрагментация на лявото. Тези диалози би трябвало да стартират, тъй като през днешния ден лявото не е показано нито парламентарно, нито като социална полемика ", изясни пред БНР експредседателят на левицата.

Коментар имаше и от евродепутатката Елена Йончева, съгласно която Конгресът е бил неприличен и режисиран.

" Конгресът беше неприличен и режисиран, хвърли Българска социалистическа партия в категорията на маргиналните партии. Конгресът нямаше връзка с действителността. На Конгреса не получихме отговор на въпроса за какво изгубихме доверието на 800 000 души. Отговорността не е групова, а на водача, особено на Корнелия Нинова... Не беше изведена тематиката за корупцията. Българите изгубиха доверие в водача на Българска социалистическа партия, тъй като не сподели борба против корупцията, а единствено симулация. Битката против Борисов беше симулативна от страна на Нинова ", сподели Йончева.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР