Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви тази сутрин по

...
Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви тази сутрин по
Коментари Харесай

Михаил Михов обвини общинските съветници от БСП във Варна, че са гласували за ГЕРБ. Те: Той лъже

Бившият ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков разгласи тази заран по БТВ, че има размиване на облика на Българска социалистическа партия, защото се дава поддръжка безпринципно, в това число и вдясно.

Той упрекна общинските съветници във Варна, че социалистите в обищнския съвет са подкрепили ръководителя на ГЕРБ

В тази връзка групата на Българска социалистическа партия в Общинския съвет във Варна изпратиха до Националния съвет на Българска социалистическа партия декларация с опровергаване на думите му.

“Декларираме, че при избора на ръководител в локалния парламент не сме подкрепили кандидатурата на ГЕРБ. Нещо повече - имаме категорично решение на групата да не го поддържаме ”, пишат варненските общински съветници от левицата. Според тях внушението, което е било направено от Михаил Миков, е нездравословно освен за БСП-Варна, само че и за цялата партия.

С 39 " за " от общо 50 дали своят вот Тодор Балабанов от ГЕРБ беше определен за ръководител на Общинския съвет във Варна. Това е втори мандат на този пост за юриста от Габрово. 6 от новите общински съветници през днешния ден гласоподаваха с " не поддържам никого ", 4-ма поддържаха Николай Костадинов от " Възраждане ", а 1 от бюлетините се оказа невалидна. На първата сесия имаше и един отсътсваш - доктор Калин Михов от ГЕРБ.

Изборът беше посредством скрито гласоподаване, с бюлетини.  

Името на Балабанов нашумя тази години към скандал в залата, при който извънредно нуждаеща се майка на дете неработоспособен беше изгонена от него. 

Председателят на Общински съвет – Варна Тодор Балабанов се ядоса доста на неуместен въпрос на майка на две деца, която от 10 години чака да бъде настанен в общинско жилище, защото дава отговор на всички критерии за това. Той първо даде думата на дамата за изявление, след това ѝ я лиши и в последна сметка извика служител на реда да я изведе от залата дружно с едно от децата ѝ, което е с увреждания.

Варненката излезе на трибуната откакто изиска думата в точката, в която се обсъждаше годишния доклад на неработещата общинска компания „ Жилфонд “. Явно подведена от името, тя реши, че става въпрос за структурата, която се занимава с настаняване на нуждаещи се в общински жилища. Тя изиска да се изкаже и откакто ръководителят Балабанов ѝ разреши да се изкаже, тя излезе на трибуната и описа историята си.



Преди 10 години, откакто майка ѝ умряла, тя кандидатствала за общинско жилище. „ Нямам парцели, нямам вила, давам отговор на всички условия. Имам едно дете с проблеми, имам и друго “, сподели варненката. Тя добави, че за следващ път е подала документи преди 2 години.

Жената попита непосредствено ръководителя на Общинския съвет Тодор Балабанов за какво за 2 години въобще няма никакъв отговор на настояването си. Съветникът от ГЕРБ в този миг реши да ѝ отнеме думата, тъй като въпросът не е всъщност по точката в дневния ред. Варненката обаче продължи да приказва, да задава въпроси и да разяснява. След няколко предизвестия ръководителят извика полицията, която да изведе дамата и едно от децата ѝ, което беше с нея на сесията.

По-късно записите от абсурда изчезнаха от локалните малките екрани.



 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР