Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви, че партията поема

...
Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви, че партията поема
Коментари Харесай

Според Михаил Миков БСП поема курс към одесняване

Бившият ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков разгласи, че партията поема курс към " одесняване ". Думите му бяха във връзка

" Очевидно е, че има курс на пречистване и замяна ", сподели Миков пред бТВ.

В събота той си направи самоотвод и разгласи, че не желае да бъде част от новия пленум на партията. След скрито гласоподаване се разбра, че и водачът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев не е измежду определените за новия Национален съвет на партията. От него отсъстват и други основни лица на вътрешната съпротива като това на някогашния ръководител на Народното събрание Георги Пирински, депутатите и провалили се претенденти за водач Валери Жаблянов и Красимир Янков, както и някогашните депутати Ангел Найденов и Атанас Мерджанов.

Според Миков точно тези хора, които към този момент не са в Националния съвет, са пречели на " одесняването " на Българска социалистическа партия.

По думите му съществени правила на социалистическата партия от последните 30 години са нарушени. " Българска социалистическа партия членува в Партията на европейските социалисти, отстраняването на Станишев е явен знак за курса на Българска социалистическа партия, знаете, че в управлението видни представители са симпатизанти на Орбан. Визирам освен Нинова, която е заявявала своята позиция, имам предвид и Румен Овчаров. Когато се приказва за смяна виждаме, че той заема все по-високи и по-високи, и значими отговорности ", сподели още Миков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР