Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви, че напуска партията

...
Бившият председател на БСП Михаил Миков обяви, че напуска партията
Коментари Харесай

Михаил Миков напуска БСП, след като Нинова остана лидер

Бившият ръководител на Българска социалистическа партия Михаил Миков разгласи, че напуща партията - ден откакто и тя ще остане отпред още две години и половина.

Според него Конгресът е предиздвикал доста членове на партията " да установяват, че към този момент не са част " от Българска социалистическа партия. „ И аз мисля, че от днес влизам в тази категория. От през днешния ден към този момент не съм член на Българска социалистическа партия - да се знае “, каза Миков в изявление за БНР.

Попитан дали ще си върне партийната брошура и ще спре да си заплаща членския импорт, той отвърна: „ Просто споделям, че чакам политическите хрумвания на една партия да съответстват с концепциите на членовете ѝ. Другото са официални атрибути – членската брошура, членският импорт и, несъмнено, когато споделям, че повече няма да съм член на Българска социалистическа партия, това включва и тези атрибути. Но по-важно е другото – че Българска социалистическа партия към този момент не е партията, в която съм влезнал и в която съм бил няколко десетилетия “.

Той беше ръководител на Българска социалистическа партия от 2014 до 2016 година, а след него постът бе ангажиран от Корнелия Нинова след директен избор на водач от членовете на левицата.

„ Българска социалистическа партия явно няма спирачки. Тръгнала е по низходяща наклонност и от ден на ден ще понижава общото й въздействие. Тази наклонност не е от през вчерашния ден, от няколко години. Имаше гласове за това, които все бяха заклеймявани и обявявани за вътрешна партийна опизция. Гражданите обаче си споделиха думата “, съобщи Миков, който беше и министър на вътрешните работи в интервала 2008-2009 година при Сергей Станишев.

В събота 415 делегати на Конгреса гласуваха в поддръжка на Нинова, 164 желаеха да се премине към процедура за нови директни избори, а 20 делегати се въздържаха. 

Според Миков вчерашният конгрес е бил " незабравим " и с това, че за първи път е нямало никакви планувани документи за разискване. Единствената готова авансово резолюция е била неглижирана под „ фойерверките на огромния въпрос за спасяването на госпожа Нинова “.

Той сподели, че е прекомерно допустимо да стартира " развой на фрагментация на лявото ", което сега не е показано у нас. " Такъв диалог би трябвало да стартира ", счита Миков. 

Според него - " с присъединяване във властта Българска социалистическа партия не може да реализира нещо значително в политически проект, единствено в личностен ".

Депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков, който се обрисуваше главен съперник на Нинова за лидерския пост в Българска социалистическа партия, съобщи пред bTV в неделя, че отдръпването на оставката на Корнелия Нинова ще докара до тежки разтърсвания в партията. „ Нещо ужасно се случва в Българска социалистическа партия. Няма да можем да се надигнем “, съобщи той и сподели, че бил сюрпризиран от „ фарса “, който се е разиграл с поддръжката за водача. 

“Да, изненадах се, не чаках, че Нинова ще се скрие от надпреварата зад 415-те делегати, дали своят вот срещу оставката й “, сподели Крум Зарков.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР