Бившият председател на 45 и 46 Народно събрание Ива Митева

...
Бившият председател на 45 и 46 Народно събрание Ива Митева
Коментари Харесай

Ива Митева може да се върне начело на Правната дирекция в Народното събрание

Бившият ръководител на 45 и 46 Народно заседание Ива Митева не съумя да завоюва нов мандат на народен представител, само че евентуално ще се върне на работа в Народното събрание - като шеф на правната дирекция.

Това беше позицията, която тя заемаше, преди да се включи в листите на " ИТН " на изборите напролет на 2021 година Според данни на " 24 часа " - длъжността ѝ дава статут на държавен чиновник, който върви в комплект с гаранция за опазване на работното място при избрани хипотези.

Държавен чиновник, който бъде определен за депутат, министър, кмет или бъде назначен за регионален шеф - има право след преустановяване на пълномощията му да заеме предходната си служба. За времето на отсъствието му на същата служба може да бъде назначено друго лице като заместител.

В случаите, когато тази служба е закрита, на лицето се предлага друга равностойна служба по служебно правно отношение в същата администрация, съгласно Закона за държавния чиновник.

Митева беше лидер на листите на Има Такъв Народ в Русе и София 23 МИР на последните парламентарни избори на 2 октомври, само че партията финишира под 4-процентовата бариерата за парламентарно посланичество.

Дали тя ще се възползва от правото си да се върне на работа в администрацията на Народното събрание - ще стане ясно при започване на идната седмица.

Само преди дни някогашният ръководител на Бюджетната комисия от Има Такъв Народ се снабди с нова работа като консултант на министъра на финансите Росица Велкова.

Служебният министър на защитата Димитър Стоянов реши да вземе в екипа си като собствен заместител Теодора Генчовска (по-рано - външен министър от квотата на ИТН). В управлението на Министерство на външните работи остана да работи и различен кадър от партията на Слави Трифонов - Велислава Петрова.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР