Бившият правосъден министър Данаил Кирилов няма да се върне в

...
Бившият правосъден министър Данаил Кирилов няма да се върне в
Коментари Харесай

Данаил Кирилов се отказва и от депутатското си място

Бившият правосъден министър Данаил Кирилов няма да се върне в Народното събрание като народен представител. Той е подал оставката си в деловодството на Народното събрание, излиза наяве от програмата на депутатите за тази седмица.

Кирилов публично се раздели с министерския пост предходната седмица, когато в Народното събрание избраха на негово място Десислава Ахланова. До това се стигна, откакто на 26 август той си подаде оставката след диалог с премиера Бойко Борисов. Мотивите за решението на Кирилов по този начин и не бяха оповестени.

Малко преди този момент той изглеждаше като основна фигура за ГЕРБ. По-рано през август партията на Борисов разгласи своя план за нова конституция, а Кирилов призна, че той е един от нейните създатели, само че по този начин и не стана ясно кои са му помагали.

Преди да се стане до оставката той се оплака какъв брой е незаслужено да го назовават от година и половина " Барни Ръбъл ", без той да реагира, до момента в който неговото послание " Спондж Боб " към Христо Иванов е провокирало рецензии. Тогава той разгласи, че има лист с 250 индивида, които го назовават по този начин и ще разгласява имената им. Това обаче по този начин и не стана.

Година и половина като министър на правораздаването той защитаваше по всевъзможни способи запазването на безотчетната власт на основния прокурор. Логично продължение беше и " новата конституция " на ГЕРБ, която дава законодателна самодейност за прокурорския съвет. Правосъдният министър даде обещание да подаде оставка още предходната година, в случай че Европейската комисия не отстрани мониторинга върху България. В последна сметка Европейска комисия не отстрани напълно мониторинга, само че той не подаде оставка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР