Бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли заяви във

...
Бившият посланик на САЩ в ООН Ники Хейли заяви във
Коментари Харесай

Дори и при загуба в Ню Хемпшир Ники Хейли няма да се откаже

Бившият дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли съобщи във вторник, че възнамерява да остане в президентската конкуренция на републиканците, даже в случай че някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп завоюва първичните избори в Ню Хемпшир.

" Ще се кандидатирам против Доналд Тръмп и няма да приказвам за некролог ", съобщи Хейли пред кореспонденти в Хемптън. " Това постоянно е било маратон. Никога не е било спринт ", добави тя.

По-рано Тръмп съобщи, че Хейли " не е способна " да прави работата на президент на Съединени американски щати .

Проучване, оповестено от университета Съфолк и Boston Globe, сподели, че Тръмп е води с 19 пункта пред Хейли (57% против 38%). Второ изследване на университета Монмут и Washington Post пък сочи, че той има преднина от 18 пункта, 52% против 34%.

Всеки в Ню Хемпшир може да гласоподава на първичните избори, а щатът се счита за по-умерен от надълбоко консервативната Айова. Тръмп завоюва номинацията на републиканците в щата през 2016 и 2020 година
 Джъстин Трюдо обезпокоен от възможното преизбиране на Тръмп
Джъстин Трюдо обезпокоен от възможното преизбиране на Тръмп

Това би означавало непредсказуемост за Канада

Надпреварата за номинацията на републиканците се сви до единствено двама претенденти, откакто се класира на второ място в Айова и по-късно се отдръпна. Социологическите изследвания показват Доналд Тръмп като любимец да завоюва вота в Ню Хемпшир.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР