Бившият посланик на Панама в Република Китай Алфредо Мартис Фуентес

...
Бившият посланик на Панама в Република Китай Алфредо Мартис Фуентес
Коментари Харесай

Бившият посланик на Панама съжалява за Тайван

Бившият дипломат на Панама в Република Китай Алфредо Мартис Фуентес изрази своето страдание, че не съобщи по-настоятелно своята позиция, когато Панама прекъсна връзките си с Тайван.

Панама разгласи своето решение да трансферира дипломатическото си съдействие от Република Китай към Китайската национална република на 13 юни тази година.

Докато Тайван получи напълно малко предизвестие за този политически ход от страна на Панама, то за последния е имало съществени признаци, измежду които и фактът, че откакто Мартис напуща страната на 30 април, с цел да поеме управлението на обществената сигурност в Панама, неговото място остава незаето.

В своя профил в Twitter Мартис декларира, че се усеща отговорен, че не е изразил твърдо позицията си, когато е научил за спирането на дипломатическите връзки сред двете страни. Той твърди, че изпитва същинска болежка да остави такива щастливи мемоари, насъбрани през двете и половина години, прекарани там, и да се раздели с прелестните хора на Тайван. Въпреки това той отхвърля да осъжда постъпката на своята страна, тъй като както самичък той споделя „ Това не влиза в отговорностите “.

Бившият дипломат, насочи свое послание и към държавното управление и народа на Тайван:

„ Към народа на Тайван – дълбока благодарност и непрекъсната любов. Към държавното управление на страната – моят ангажимент към Тайван остава толкоз мощен, колкото е бил постоянно. Ще се трансформира в мост и средство за ходатайство. “

Решението на панама остави Тайван с 20 дипломатически съдружници, като повече от половината от тях са в Централна и Южна Америка и Карибите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР