Бившият посланик на ООН и кандидат за президент през 2024

...
Бившият посланик на ООН и кандидат за президент през 2024
Коментари Харесай

Хейли е изправена пред горещина за това, че донесе китайска компания в Южна Каролина, стоейки до знамето на ККП и ги възхвалявайки

Бившият дипломат на Организация на обединените нации и претендент за президент през 2024 година Ники Хейли е изправена пред жега, последно на последните първоначални избори на Републиканската партия спор, за това, че работеше за наемане на китайска компания в Южна Каролина, до момента в който тя беше губернатор и изнасяше топла тирада за компанията, до момента в който стоеше до китайско знаме.

„ Това е богато тъй като, когато тя беше губернатор на Южна Каролина, тя беше губернатор номер едно в класацията за въвеждане на ККП (Китайската комунистическа партия) в нейния щат “, сподели губернаторът на Флорида Рон ДеСантис на сцената на дебата предходната седмица. „ Тя написа любовно писмо до китайския дипломат, в което сподели какъв брой огромен другар е Китай. “

„ Има и видеозапис на нея като губернатор, застанала пред китайско знаме с китайски бизнес, който споделя, че в този момент работи за тях, говорейки за тази китайска компания. Така че тя е доста слаба във връзка с Китай. $600 000 в тласъци от окръга и щата през 2011 година

Ники Хейли през 2012 година (Архиви на електронните записи на Южна Каролина/2012)

The Herald също заяви че Хейли е съдействала за преместването на компанията в Южна Каролина и се е обадила по телефона, с цел да насърчи основния изпълнителен шеф на компанията, Паскал Чалвон-Демерси, да пристигна в Южна Каролина, вместо да се реалокира в Северна Каролина.

„ Не изгубвам добре “, по това време Хейли, като The Herald добави, че нейният „ сексапил “ е значим аспект за сключването на договорката и обезпечаването на работните места в нейното положение.

>

The Herald заяви, че договорката се свежда до повече от долари, само че зависи от уговорката на страната на Хейли да „ накара нещата да се случват в бъдещето “ и съгласно известията Хейли е дала на управлението на Bluestar своя персонален номер на мобилен телефон и е споделила: „ Аз желая да се обадят. "

За да завършват преместването, чиновници в офиса за икономическо развиване на Южна Каролина съпоставиха сумата на тласъка в долари, която Северна Каролина оферираше, а окръгът също по този начин даде облекчения за налог върху имуществото, които понижиха данъчната сметка на компанията с към 45 %,.

През юли 2017 година Bluestar Silicones беше преименувано на Elkem Silicones, което е дъщерно сдружение на китайската държавна Sinochem Holdings Corp, защото две китайски предприятия бяха интегрирани.

През 2020 година Държавният департамент счете Sinochem и няколко други китайски предприятия за притежавани или следени от китайската войска.

По време на предизборната си акция претендентите за президент на Републиканската партия се нападнаха един различен за предходни връзки с Китай и се пробваха да се нареждат като водачи, които ще бъдат твърди по отношение на комунистическия режим.

Хейли беше изправена пред рецензия от съперниците си за наемането на китайски бизнес като губернатор и Never Back Down, главният супер PAC, подкрепящ DeSantis, я преследва в обществените мрежи медии неотдавна за това, че по време на среща с Bluestar сподели: „ Аз публично работя за вас “.

Бившият губернатор на Южна Каролина Ники Хейли, вляво, и губернаторът на Флорида ДеСантис, вдясно, са се сблъсквали неведнъж за това кой е бил по-твърд по отношение на Китай. (Гети изображения)

През 2016 година Хейли похвали инвестицията от 300 милиона $ в окръг Ричленд, Южна Каролина, от китайския производител на фибростъкло China Jushi Co. Ltd., която цитира " огромна поддръжка " от държавното държавно управление за това.

" Проектът на Съединени американски щати е огромен ход за стратегическото развиване на China Jushi. С динамичното развиване на американския световен пазар на композитни материали, плюс огромната поддръжка от държавното управление на Южна Каролина и окръг Ричленд, ние имаме вяра, че този план в Съединени американски щати ще реализира огромен триумф, " China Jushi Главният изпълнителен шеф Zhang Yuqiang сподели в изказване по това време,.

Хейли характеризира инвестицията на китайската компания в Южна Каролина като „ голяма победа за нашия щат “.

Критиците показаха, че фактът, че оборудванията на China Jusi се намират покрай база на американската войска, поражда опасения по отношение на наличието на китайска компания покрай военна апаратура.

Бивш дипломат на Организация на обединените нации и губернатор на Южна Каролина Ники Хейли ( Joseph A. Wulfsohn/Fox News Digital)

Губернаторът на Южна Каролина Хари Макмастър, който поддържа някогашния президент Тръмп, неотдавна сподели, че Джуши не е създавал никакви проблеми, откогато се е преместил покрай завода, макар че компанията е била санкционирани за екологични нарушавания, заяви Държавата.

„ Доколкото някой знае, те не са предизвикали проблеми и не съставляват опасност “, сподели Макмастър пред кореспонденти. „ Но още веднъж имаме компании от цялостен ​​свят, които идват в Южна Каролина отвред, само че този проблем сме наясно с евентуалната опасност. Бяхме доста деликатни. “

Имотът на Bluestar от 20 акра също се намира на към 10 благи от подготвителен център на Националната армия.

Хейли и нейният екип са защитавали нейния връх за Китай неведнъж и са споделили, че ДеСантис „ нападателно е набирал китайски компании във Флорида, в това число глобен. "

По време на предизборната си акция Хейли акцентира, че ще анулира федералното финансиране за университети, които одобряват пари от Китай, ще си върне земята в Съединени американски щати, която Китай към този момент е закупил, и ще постави завършек на „ всяка естествена търговия връзки с " Китай, до момента в който той спре да наводнява Съединени американски щати с фентанил.

Американският президент Джо Байдън (дясно) и китайският президент Си Дзинпин се разхождат дружно след среща по време на Азиатско-тихоокеанската икономическа Седмица на водачите на Cooperation (APEC) в Woodside, Калифорния, 15 ноември 2023 година (BRENDAN SMIALOWSKI/AFP посредством Getty Images)

„ Всеки губернатор, като се кандидатира за президент, се опита да наеме китайски бизнес в своя щат. Ники Хейли го направи преди 10 години ", сподели представителят на Хейли Кен Фарнасо пред Fox News Digital в изказване. " Рон ДеСантис нападателно набира китайски компании и дава стотици хиляди долари дотации на Jinko Solar, китайска компания, нападната от Министерството на вътрешните работи Сигурност. Рон ДеСантис е двуличен фалшификат, който ще каже всичко, с цел да се опита да избави размаханата си акция. "

Кайл Морис и Бриана Херлихи от Fox News Digital способстваха за този отчет

Андрю Марк Милър е кореспондент във Fox News. Намерете го в Twitter @andymarkmiller и изпратете препоръки до [email protected].

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР