Бившият поправителен дом в Бойчиновци, който сега се ползва като

...
Бившият поправителен дом в Бойчиновци, който сега се ползва като
Коментари Харесай

Закриват затворническото общежитие в Бойчиновци от 1 март

Бившият изправителен дом в Бойчиновци, който в този момент се употребява като общежитие за лишени от независимост, ще бъде закрит от 1 март. Причините са неприятните условия за живот в постройката и нерентабилното му положение. Около 120 лишени от независимост и надзиратели ще бъдат пренасочени към врачанския затвор. Сред хората в района обаче има опасения, че пандизчиите се местят, с цел да може в постройката да бъдат настанени бежанци и заплашиха с митинги и блокиране на пътища, в случай че това се случи.

Жители на Бойчиновци са мощно обезпокоени, поради закриването на затворническото общежитие в града. Според хората надзирателите ще останат без работа, а след преместването на пандизчиите ще бъдат настанени бежанци.

Валерия Минкова: " Ще докарат мигранти, имам вяра, че ще стане по този начин. Не ги желаеме, желаеме успокоение. Това значи, внуците ми идват лятно време и ще би трябвало да ги държа затворени. От Харманли изреваха, от всякъде реват, за какво са ни?

Дойчин Димитров: " Не ми харесва да се случват такива неща, поради престъпността. "

Ако бъде построен бежански център хората са в подготвеност за ефикасни митинги.

Галина Здравкова: " Ще блокираме железопътната линия, ще минем към гражданско непокорство, ние не желаеме тези хора, те не са добре пристигнали в Бойчиновци. "

За да не ескалира напрежението измежду популацията, през днешния ден зам.-министърът на правораздаването Георги Николов и основният шеф на ГДИН Ивайло Йорданов се срещнаха с жителите на Бойчиновци, с цел да разсеят подозренията по отношение на настаняването на бежанци.

" Този парцел няма по какъв начин на този стадий, въобще да бъде възложен в предписание на Агенцията за бежанците и до момента в който той бъде стопанисван от Министерство на правораздаването такова настаняване няма по какъв начин да се случи ", увери Георги Николов - зам.-министър на правораздаването.

Опасенията на надзирателите, че ще останат без работа, също са неоснователни.

" Всички чиновници ще бъдат преназначени по щата на пандиза и на затворническото общежитие от открит вид, като ще бъдат разпределени потребностите от нови постове и дежурства ", сподели Иван Спасов - шеф на пандиза във Враца.

" Условията за лишените от независимост също и за чиновниците са извънредно значими и не може да позволим да поносим сходни наказания във връзка с изискванията, защото финансовите размери са много съществени на неоправдателните решения които поносим ", сподели Ивайло Йорданов - гл. шеф на ГДИН.

Около 60 пандизчии и още толкоз надзиратели ще бъдат преместени поетапно в пандиза във Враца до края на месец февруари. А постройката в Бойчиновци ще продължи да се охранява от чиновници на правосъдното министерство и след извеждането на лишените от независимост.

Репортер: Мирослава Георгиева


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР