Бившият полицай Иван Дачев, който преби до смърт 95-годишната си

...
Бившият полицай Иван Дачев, който преби до смърт 95-годишната си
Коментари Харесай

Почина бабата, пребита от внука си - бивш полицай, преквалифицират престъплението

Бившият служител на реда Иван Дачев, който преби до гибел 95-годишната си баба, остава в ареста, съобщи. Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка за неотклонение по отношение на 44-годишният пловдивчанин. В правосъдната зала стана ясно, че през днешния ден Гена Кръстева е умряла и закононарушението ще бъде преквалифицирано.
След побоя старата жена беше призната в болница в извънредно тежко положение - в кома, с тежки контузии по лицето и главата, които са се оказали несъвместими с живота. 

В правосъдната зала прокурорът по делото показа информация, че Дачев е бил притеглен като обвинен и по друго правосъдно произвеждане от 2021 година за безчинство. Той не е съдействал по него и е бил разгласен за търсене.

Защитата на Иван Дачев изиска по-леката мярка за неотклонение „ домакински арест ” предвид на това, че мъжът заживял с баба си преди 6 месеца, тъй като не е била добре и се е грижил за нея. Прокуратурата обаче оспори това изказване, защото е имало и наета жена, която да поставя грижи за пенсионерката, а Дачев непрекъснато е бил под въздействието на алкохол.

В последните си думи пред съда някогашният служител на реда сподели:

„ Мисля, че може да се потвърди, че преди 6 месеца, когато отидох да пребивавам при баба ми, тя не се хранеше. След като заживях при нея, тя прояде и стана по-адекватна. Счупената става ѝ е от 3 години и се е случвало до момента в който я мести гледачката да я изпуска, даже и пред мен се е случвало. Много скърбя за това. Моля за по-лека мярка, с цел да се грижа за детето ми. ”

Искането му обаче не беше почетено от магистратите.



Припомняме, че старата жена е живяла в един апартамент с Иван Дачев, който имал съществени проблеми с потреблението на алкохол. 

Той е проявявал систематична експанзия към баба си, която най-малко съгласно първичната информация досега е била в областта на вербални нападки и обиди. На 13 декември към 21 часа обаче нещата ескалирали, когато Дачев се прибрал, още веднъж пийнал. Влязъл в стаята на баба си и сред тях зародил скандал. Започнал да я постанова по главата, а по-късно я оставил безпомощна. На 14 вечерта той още веднъж я пребил, този път още по-жестоко. Оставил я да лежи пребита и окървавена. На идната заран бабата била открита от жена, която полагала грижи за нея. 

Жертвата била в доста тежко положение, със затворени очи, цялата ѝ уста била в кръв, блузата ѝ била цялата в кръв, а в близост имало парцали с червена течност, която евентуално също е кръв. Жената доста се тормозила и попитала внука на какво се дължи положението на бабата. Той невъзмутимо дал отговор, че била паднала от леглото, на което е спала. Тя обаче не повярвала на тази история, преоблякла бабата и се обадила на спешна помощ. Докато чакали спешна помощ, внукът повтарял, че нямало смисъл от викане на кола за спешна помощ, тъй като баба му желала да си почине у дома.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР