Бившият полицай Иван Дачев, който е син на дългогодишния кмет

...
Бившият полицай Иван Дачев, който е син на дългогодишния кмет
Коментари Харесай

Кметски син почти уби от бой 95-годишната си баба

Бившият служител на реда Иван Дачев, който е наследник на дългогодишния кмет на община " Марица " в Пловдив Запрян Дачев, е задържан за нечовечен побой, който нанесъл на 95-годишната си баба. Възрастната жена е настанена в болница, в кома и сериозна заплаха за живота, а за случая оповестиха от прокуратурата на брифинг в Пловдив.



Бившият служител на реда Иван Дачев безжалостно е налагал 95-годишната бабичка дни наред

Заместник-районният прокурор Атанас Илиев посочи, че пенсионерката е пребивана два пъти, като след втория побой внукът й най-невъзмутимо си лежащ да спи. Това е един от четирите фрапантни случая на домашно принуждение, случили се единствено в последните няколко денонощия в Пловдив, допълниха от държавното обвиняване.

През последните месеци Иван Дачев е живеел с 95-годишната си баба в едно жилище, като непрекъснато тормозел и биел болната и трудноподвижна жена. Кметският наследник редовно злоупотребявал с алкохол, като преди два дни, на 13-ти декември вечерта, още веднъж в пияно положение вдигнал скандал на баба си, като ритал и удрял по главата и тялото, след което си лежащ.

На идващия ден, 14 декември, той още веднъж я пребил грубо, този път съвсем до гибел. На идната заран дамата, която се грижи за старата жена, я намира в безпомощно положение, с разхвърляни окървавени облекла край нея. Тогава тя се обажда на тел. 112. Когато лекарите идват, нейният внук споделя, че няма потребност да се взима в болница, тъй като тя желала да си почине у дома. " Падна и се удари ", излъгал Иван, когато го попитали за какво дамата е в подобен тип.

Работното обвиняване срещу Иван Дачев е за нанасяне на тежка телесна щета. В хода на следствието се събират още доказателства за превалифициране на обвиняването в " домашно принуждение против беззащитно лице ", посочи прокурор Илиев.

Иван Дачев бе чиновник на Трето РПУ в Пловдив, само че бе уволнен от полицията преди повече от 10 години след следствие, разкрило голям брой злоупотреби и нередности, заяви Радио Пловдив. Преди време срещу него е формирано и досъдебно произвеждане за дребно безчинство, поради свада с водач и неосигурено му преимущество на пътя. Тогава също е бил във очевидно несъответстващо положение, държал се безочливо и отказал на катаджиите да бъде тестван за алкохол и опиати. За това е бил отведен в ареста на районното, в което в миналото работил. Преди две години кметският наследник пък бе постоянен участник в митингите в Пловдив. Тогава той се представяше за репресиран.



Бащата на изрода - Запрян Дачев, е дълготраен кмет на община " Марица " в Пловдив. Той е покъртен от сина си 

" Всеки дава отговор за дейностите си. Цял живот съм работил почтено за богатството на хората в общината и за престижа си. Много е тъжно, че Иван е стигнал до тук ", разяснява наскърбен осъществяването на сина си Запрян Дачев. Той добави, че пребитата жена е негова тъща - баба на сина му по майчина линия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР