Бившият полицай Иван Дачев е мъжът, който е пребил почти

...
Бившият полицай Иван Дачев е мъжът, който е пребил почти
Коментари Харесай

Пловдивчанинът, пребил до смърт собствената си баба- кметски син, бивш полицай и протестър

Бившият служител на реда Иван Дачев е мъжът, който е пребил съвсем до гибел 95-годишната си баба. Гена Кръстева е призната през вчерашния ден в болница, в извънредно тежко положение. Тя е била в безсъзнание, с тежки контузии по лицето и главата. Възрастната жена е настанена в УМБАЛ " Свети Георги "   и е в кома. Заради преклонната й възраст, лекарите не знаят дали ще оцелее. Дачев, който е наследник на някогашния кмет на община " Марица " Запрян Дачев, е арестуван в ареста. 
Прочетете още
Възрастната жена е живяла в един апартамент с Иван Дачев, който пиел редовно и играел хазарт. Внукът проявявал систематична експанзия към баба си, която най-малко съгласно първичната информация досега е била в областта на вербални нападки и обиди. На 13 декември към 21 часа той се прибрал, още веднъж пийнал. Влязъл в стаята на баба си и сред тях зародил скандал. Започнал да я постанова по главата, а по-късно я оставил безпомощна. На 14 вечерта той още веднъж я пребил, този път още по-жестоко. Оставил я да лежи пребита и кървавена. На идната заран, бабата била открита от жена, която полагала грижи за нея. 

Бабата била в доста тежко положение, със затворени очи, цялата ѝ уста била в кръв, блузата ѝ била цялата в кръв, а в близост имало парцали с червена течност, която евентуално също е кръв.

Жената доста се тормозила и попитала внука на какво се дължи положението на бабата. Той невъзмутимо дал отговор, че била паднала от леглото, на което е спала. Тя обаче не повярвала на тази история, преоблякла бабата и се обадила на спешна помощ. Докато чакали спешна помощ, внукът повтарял, че нямало смисъл от викане на кола за спешна помощ, тъй като баба му желала да си почине у дома.

По случая са разпитани голям брой очевидци. Направено е освидетелстване със единодушието на внука на бабата. Той е арестуван за 24 часа., а работното обвиняване на прокуратурата против него е по член 128 Наказателен кодекс за тежка телесна щета, като в хода на раследването се събират доказателства за превалифициране на обвиняването - за домашно принуждение против беззащитно лице.Възрастната жена е в болница с мозъчен хематом и е в кома.  

До 2010 година Иван Дачев  бе действен служащ в Трето районно. След като чиновник на ръководството извади серия нарушавания и нелицеприятни данни за управлението и част от привилегированите чиновници, последва прокурорска инспекция и част от служителите на реда бяха уволнени дисциплинарно. Срещу Дачев имаше дисциплинарно произвеждане,  че е предизвестил очевидец за настоящо следствие. Също по този начин негови сътрудници твърдяха, че съвместява полицейската работа с частен бизнес и отдава машини за кафе чартърен. Баща му пък съобщи, че уволнението на сина му е политически удар против него. 

След като напуща редиците на Министерство на вътрешните работи, Дачев се занима с " консултантска активност ". Каква обаче - никой не знае. в това време се замесва в серия кавги и закононарушения. През 2019 г.  Дачев е арестуван в Трето районно, след получен  сигнал за скандал на ул. " Васил Левски " в Кършияка.  Той пътувал със автомобила си " Хюндай " и влезнал в спор с различен лидер на пътя за преимущество. Дачев настигнал другата кола, почнал да се движи редом с нея, отворил дясната врата и се опитал да блъсне с нея прилежащия автомобил. В непосредственост се оказал патрул на КАТ, който правил регулярна инспекция и другият лидер, 45- годишен пловдивски проектант, помолил служителите на реда за подпомагане. Спорът почнал от дребно спречкване на пътя,  ескалирал до закани за разпра. Тъй като бил във очевидно несъответстващо положение, катаджиите поискали да създадат тест с дрегер и дрог чек на Дачев, само че той отказал. Ползвайки правата си по закон, с които е добре осведомен като някогашен чиновник на реда, отказал да отиде и на кръвна проба в болничното заведение. Заяви на униформените, че е служител на реда. Той бил отведен в ареста, а против него е формирано бързо произвеждане за безчинство. 

През 2020 година Иван Дачев бе едно от лицата на митингите в Пловдив, като се представяше за репресиран. Той бе лицето, което внасяше уведомленията за митингите всеки четвъртък и също по този начин громеше статуквото в речи на площада. Междувременно се готвеше за тримфално завръщане в системата на Министерство на вътрешните работи и разпра с всички, забъркани в уволнението му. 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР