Бившият полицай Дерек Шовин е имал основание да притисне чернокожия

...
Бившият полицай Дерек Шовин е имал основание да притисне чернокожия
Коментари Харесай

Експерт: Полицаят, притиснал на земята Джордж Флойд, е имал основание да го стори

Бившият служител на реда Дерек Шовин е имал съображение да притисне чернокожия Джордж Флойд на земята поради гневната му опозиция. Това уточни специалист по използването на мощ в отбрана на обвинения, съобщи Асошиейтед прес.

На свидетелската пейка Бари Брод, някогашен служител на реда от Санта Роза, Калифорния, съобщи, че служителите на реда не би трябвало да чакат да стане нещо неприятно - те би трябвало единствено да изпитват състоятелен боязън, че съществува заплаха, след което да работят по съгласуван метод.

Той също по този начин съобщи, че не има вяра, че Шовин и другите служители на реда са употребявали смъртоносна мощ, когато са притиснали Флойд по лице на земята, с ръце, оковани с белезници зад тила, и коляното на Шовин в региона на врата му - състояние, което съгласно прокуратурата е траяло 9 минути и половина.

Брод съпостави случилото се със обстановка, при която служители на реда употребяват електрошок против някой, който се бие с тях, той падне, удари си главата и почине. Става дума за инцидентна гибел, акцентира специалистът.

Няколко високопоставени полицейски чиновници от Минеаполис, в това число шефът на полицията, свидетелстваха, че Шовин е употребявал несъразмерна мощ и не е извършил това, на което е бил обучаван. Медицински специалисти пък обявиха, че Флойд е умрял от дефицит на О2, породен от метода, по който е бил държан.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР