Бившият пилот във Формула 1 Марк Уебър е на мнение,

...
Бившият пилот във Формула 1 Марк Уебър е на мнение,
Коментари Харесай

Уебър: Ред Бул остава голямата заплаха в битката за титлата

Бившият водач във Формула 1 Марк Уебър е на мнение, че Ред Бул остава „ най-опасният тим ” във Формула 1, макар наказването, което получи отборът за нарушение на тавана на бюджетите за 2021 година.

През предишния сезон Ред Бул завоюва и двете трофеи във Формула 1, а Макс Верстапен записа и рекордните 15 победи в акцията. Ферари започва годината като любимец, само че през втората половина на сезона Ред Бул завоюва 10 от 11-те надпревари. Единственото изключение се оказа Бразилия, където Джордж Ръсел донесе единствената победа на Мерцедес за годината.

„ Ред Бул остават най-опасният отбор от началото на сезона – изясни Уебър, който кара за Ред Бул от 2007 до края на 2013. – Всички отбори ще подобрят представянето си. Видяхме, че Мерцедес разполагат със страхотна надеждност, като при Ферари не беше тъкмо по този начин. Но Ред Бул имаха благонадежден автомобил и бяха мощни на всички писти. ”
 Макс Верстапен постави симулатор и в персоналния си аероплан Макс Верстапен постави симулатор и в персоналния си аероплан
Уебър не спести похвалите си за Макс Верстапен.
 Защо в Ред Бул са срещу кандидатурата на Андрети-Кадилак? Защо в Ред Бул са срещу кандидатурата на Андрети-Кадилак?
„ Макс е извънредно стимулиран и доста бърз. Мисля, че най-показателно беше това, което той направи на „ Спа ”, където си проби път през колоната. Това беше просто необикновено. ”
 Уебър: Верстапен беше сюрпризиран от отборните заповеди в Бразилия Уебър: Верстапен беше сюрпризиран от отборните заповеди в Бразилия
Но за сезон 2023 Ред Бул ще имат по-малко време във въздушния тунел – с 10% по-малко по отношение на позволеното, което така и така беше минимум време спрямо другите тимове поради международната им купа при конструкторите.
 Бивш началник във Ферари: Биното беше жертван, откакто се скара с Леклер Бивш началник във Ферари: Биното беше жертван, откакто се скара с Леклер
„ Не мисля, че сега някой знае по какъв начин ще им се отрази това наказване, само че мисля, че в отбора има задоволително изобретателни хора, които да запазят темпото на развиване – добави австралиецът. – Също по този начин не знаем и дали Мерцедес не са се отказали и от тази година. Това не е точната дума, по-скоро дали не работят съществено за 2024. Но първата четвърт на сезона ще е извънредно вълнуваща. ”
 Тото Волф изясни докога ще остане Мерцедес във Формула 1 Тото Волф изясни докога ще остане Мерцедес във Формула 1
Ред Бул показват новия си автомобил – RB19 на 3 февруари в Ню Йорк, а предсезонните проби са в Бахрейн от 23 до 25 февруари.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР