Бившият пилот във Формула 1 Карун Чандок прогнозира, че в

...
Бившият пилот във Формула 1 Карун Чандок прогнозира, че в
Коментари Харесай

В Ред Бул тепърва може да имат проблеми с Перес

Бившият водач във Формула 1 Карун Чандок предвижда, че в Ред Бул занапред ще усетят отрицателния резултат от утежняването на връзките сред водачите на отбора Макс Верстапен и Серхио Перес. Всичко стартира в Бразилия, където Верстапен отхвърли да извърши заповед от бокса и да върне 6-ото място на Перес, който се бореше за втората позиция в крайното класиране за сезона. След финала Серхио сподели, че всички са видели „ какъв в действителност е Макс ”, а бързата интервенция на шефовете на отбора имаше за цел да тушира напрежението. 

В Абу Даби всички в отбора заявиха, че приоритет №1 на тима е второто място на Перес в крайното класиране, само че на процедура не се случи нищо такова и той загуби борбата с Шарл Леклер.

Чандок изясни пред Sky Sports F1, че тези, които считат, че разногласието сред Верстапен и Перес надалеч не е решен, най-вероятно ще се окажат прави и това ще има последици за Ред Бул.
 Перес: Изостанах поради няколко неприятни надпревари Перес: Изостанах поради няколко неприятни надпревари
„ Пилотите помнят дълго време такива неща – изясни индиецът. – Това са основни моменти и ще разберем какво тъкмо се случва в отбора следващата година, когато в хода на някое съревнование от бокса помолят Перес да помогне на Верстапен. Тогава в действителност ще стане забавно. ”
 Розберг: Само Хамилтън може да се бори с Макс Розберг: Само Хамилтън може да се бори с Макс
Чандок обаче предвижда, че в случай че Перес желае да има триумфи следващата година, то несъмнено би трябвало да усъвършенства представянето си.
 Макс: Вторият водач би трябвало да одобри ролята си Макс: Вторият водач би трябвало да одобри ролята си
„ Чеко би трябвало да се показва по-добре, да е по-бърз, тъй като през 2022 той беше единствено три пъти пред Макс в квалификациите – добави Чандок. – И трите пъти това се случи на улични трасета. Един от тези случаи беше в Монако, откъдето очевидно е тръгнало всичко в Ред Бул. Ако Перес усъвършенства представянето си, то той ще е в позиция да се бори за освен това. ”

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР