Бившият пилот във Формула 1 и настоящ експерт-коментатор на британската

...
Бившият пилот във Формула 1 и настоящ експерт-коментатор на британската
Коментари Харесай

Бивш пилот във Ф1: Макс е по-агресивен срещу Люис, отколкото срещу Шарл

Бившият водач във Формула 1 и сегашен експерт-коментатор на английската телевизия Sky Sports F1 Карун Чандок разяснява държанието на Макс Верстапен при неговите дуели на пистата с Шарл Леклер през 2022 година и ги съпостави с тези с Люис Хамилтън от сезон 2021.

По думите на индиеца държанието на водача на Ред Бул в дуелите с Хамилтън е много по-агресивно, в сравнение с когато той се бори със своя връстник Леклер. Според него причина за това е фактът, че Люис е един от най-успешните водачи в историята на спорта и той би трябвало да бъде „ преместен “ от Макс, до момента в който при Леклер обстановката е напълно друга. Двамата се Верстапен се познават още от годините си в картинг сериите и макар случаите посред им в предишното, в този момент си дават задоволително място на пистата и се състезават чисто.

„ Мисля, че има очевидна разлика. Люис е кралят на замъка и е бил на тази позиция към този момент цяло потомство. Макс знаеше, че би трябвало да се потвърди против Люис и да го измести от трона. В същото време за него Джордж (Ръсел), Шарл и Карлос (Сайнц) са му равни и той не се пробва да ги измести от трона. Затова мисля, че с тях той се състезава друго “, изясни Чандок.

Той също по този начин даде и „ съвършения “ образец за разликата сред държанието на Верстапен в борбите му с Хамилтън и Леклер. Индиецът цитира първите две издания на Гран При на Саудитска Арабия в Джеда, които се организираха в края на 2021 и началото на 2022.

При първата аудиенция на Формула 1 край крайбрежията на Червено море Верстапен и Хамилтън бяха в заключителния стадий на техния двубой за международната купа и се бореха за успеха в Саудитска Арабия. Тогава обаче се стигна до няколко противоречиви момента на пистата, в това число и контакта посред им в метода към последния завой.

Само няколко месеца по-късно падокът се завърна в Джеда и Верстапен още веднъж бе замесен в разногласието за успеха в надпреварата. Този път негов противник бе Леклер, с който той също организира доста оспорван, само че и чисти двубой, като на финала разликата сред двамата бе единствено половин секунда.

„ Саудитска Арабия тази година е съвършеният образец. Като съпоставим надпреварата с миналогодишното, което се организира единствено четири месеца по-рано. Когато Макс и Люис се бореха имаше доста противоречиви моменти, до момента в който Макс и Шарл направиха едно ужасно съревнование, в което приключиха на единствено половин секунда един от различен “, разяснява Чандок.

В хода на сезон 2022 Верстапен и Хамилтън рядко се засичаха на пистата в директен спор за позиция на пистата. Техният единствен по-оспорван двубой бе в Бразилия, където още веднъж се стигна до контакт сред тях на шикана „ Сена “ при рестарта след първия интервал с колата за сигурност.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР