Бившият пилот във Формула 1 Хуан Пабло Монтоя се активизира

...
Бившият пилот във Формула 1 Хуан Пабло Монтоя се активизира
Коментари Харесай

Монтоя: Отказах салатата на доктор Марко и след това бягах 1 час!

Бившият водач във Формула 1 Хуан Пабло Монтоя се засилва съществено преди началото на сезона и за разлика от предходни години към този момент отделя повече време за медиите, като се старае да им обезпечава забавни истории и гледни точки. Една от аргументите е, че синът му този сезон ще кара във Формула 3 и Себастиан Монтоя към този момент е част от младежката стратегия на Ред Бул за развиване на водачи.

“Доктор Марко и до през днешния ден ми е сърдит, макар че мина доста време - изясни Монтоя пред Motorsport.com, връщайки се към 1997 година. - По това време ми беше тежко, само че това ме направи по-добър водач. Доктор Марко постоянно крещеше, че имам доста проблеми, че съм вманиачен, всевъзможни такива неща. Но знам, че той го правеше от положителни планове. По това време той ме притискаше, с цел да стане по-добър човек. ”

Монтоя, който записа 7 победи във Формула 1 сред 2001 и 2006, описа забавен спомен от взаимната си работа с лекар Марко.
 Монтоя: В съпоставяне с Ред Бул другите наподобяват като простаци Монтоя: В съпоставяне с Ред Бул другите наподобяват като простаци
“Помня, че веднъж Хелмут ме беше поканил у тях на обяд - изясни Монтоя. - Сервираха ми салата, само че по това време не ядях зеленчуци. След това ме накара да тичам до неговия офис, става въпрос за повече от един час бягане. По това време му бях доста сърдит, само че в този момент като виждам обратно, съзнавам, че това е бил неговият метод да ме накара да продължа напред. Животът в Грац и всичко останало беше прекрасен опит за мен. Тогава нямах никакви пари, само че Хелмут се грижеше добре за мен. ”
 Монтоя: Ферари трябваше да вземе Жан Тод Монтоя: Ферари трябваше да вземе Жан Тод
Защо обаче лекар Марко към момента е сърдит на Монтоя? Защото пред 1997 година колумбиецът загуби борбата за купата във Формула 3000.

“И до през днешния ден лекар Марко ми е сърдит, защото мисли, че аз съзнателно съм се отказал от купата в предпоследната обиколка на финала на сезона на “Мугело ” - описа Монтоя. - А аз просто не уцелих вярната предавка, не трябваше да включвам най-високата предавка, защото тя беше доста дълга и моторът губеше обороти. Но Марко и до през днешния ден мисли, че преднамерено съм решил да не печеля купата. ”
 И лекар Марко е срещу договорката със Саудитска Арабия И лекар Марко е срещу договорката със Саудитска Арабия
И Хуан Пабло още веднъж се върна на това по какъв начин Хелмут работи с водачите.
 Форд: Съюзът с Ред Бул е по-добра алтернатива, в сравнение с личен тим Форд: Съюзът с Ред Бул е по-добра алтернатива, в сравнение с личен тим
“Повечето тимове се отнасят с водачите си като със звезди, доста ги глезят. Но Марко желае да направи от младите водачи същински мъже и има вяра, че с цел да постигнеш нещо, би трябвало да се пребориш за него ”, довърши колумбиецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР