Бившият пилот във Формула 1 Хуан Пабло Монтоя даде изключително

...
Бившият пилот във Формула 1 Хуан Пабло Монтоя даде изключително
Коментари Харесай

Монтоя: В сравнение с Ред Бул другите изглеждат като глупаци

Бившият водач във Формула 1 Хуан Пабло Монтоя даде извънредно висока оценка на представянето на Ред Бул в последните сезони и изясни, че първенците съществено превъзхождат противниците си.

„ Знаете ли какъв е казусът? Ред Бул толкоз добре се оправят със тактиките, че всички останали, съпоставени с тях наподобяват като простаци – изясни колумбиецът. – Не че другите тимове не знаят какво вършат, просто Ред Бул са доста по-добри при избора на тактика и осъществяването й. И даже когато сбъркат, те знаят какво да създадат, с цел да има и това позитивен резултат за тях. Ако другите вземат добр решение, в Ред Бул измислят още по-добро. Как ще успехите това? ”

Синът на Монтоя – Себастиан от този сезон е част от програмата на Ред Бул за млади водачи и ще се състезава във Формула 3, където ще кара и българинът Никола Цолов.
 Монтоя: Ферари трябваше да вземе Жан Тод Монтоя: Ферари трябваше да вземе Жан Тод
Монтоя се сети и за неудачите на Ферари в стратегическо отношение през предишния сезон и изясни, че на мястото на Ред Бул, той е щял да следи какво вършат Мерцедес, а не Скудерията.
 Монтоя: Андрети ще би трябвало да си купи тим във Формула 1 Монтоя: Андрети ще би трябвало да си купи тим във Формула 1
„ Ако аз отговарях за тактиката в Ред Бул, щях да виждам повече Мерцедес, а не Ферари – съобщи някогашният водач. – Защото като виждам тактиката и спиранията в бокса на Ферари, постоянно се запитвам: „ Кой, по дяволите, взима тези решения? Знам, че това е мъчно, защото такива решения би трябвало да се взимат под голямо напрежение и всичко да става супер бързо. Но в случай че основният пълководец не се оправя, то той би трябвало да бъде заменен. А в случай че работи добре, то той би трябвало да бъде подкрепян. Но нещо би трябвало да се направи, защото Ферари позволи прекалено много неточности. ”
 Синът на Монтоя влезе в младежкия тим на Ред Бул Синът на Монтоя влезе в младежкия тим на Ред Бул
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР